r
Nosalty Logó

Töltött fürjtojás gombachipsszel

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gréti
Töltött fürjtojás gombachipsszel
adag
Előkészítés
perc
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 136 kcal
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 544 kcal
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 196 kcal
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    10.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    249 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    502.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    113 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    143 mg
  • Nátrium
    216 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    89 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    85 mg
  • Retinol - A vitamin:
    87 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    102 micro
Összesen 136 kcal
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.4 g

Zsír

  • Összesen
    41.9 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    994 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2008.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    454 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    571 mg
  • Nátrium
    866 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    169.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    355 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    89 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    108 micro
  • Kolin:
    339 mg
  • Retinol - A vitamin:
    350 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    408 micro
Összesen 544 kcal
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.7 g

Zsír

  • Összesen
    15.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    727.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    164 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    207 mg
  • Nátrium
    314 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    129 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    123 mg
  • Retinol - A vitamin:
    127 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    148 micro
Összesen 196 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Készítsünk egy tálba jeges vizet. Majd egy kis lábasban forraljunk egy másikat. Tegyük óvatosan a fürjtojásokat a forró vízbe úgy másfél percre, majd át a jegesbe. Most óvatosan pucoljuk meg a tojásokat, vágjuk félbe, és gyűjtsük egy kis tálba a sárgájukat. A fehérjéket tegyük félre egy tányérra.
  2. A sárgákhoz adjuk hozzá a porított gombát, a majonézt, a szójaszószt és a tejfölt, sózzuk-borsozzuk (lazítsd tejföllel, ha szükséges), és habverővel keverjük simára, majd tegyük a hűtőbe 10 percre, hogy dermedjen.
  3. A gombákat szeleteljük fel vékonyan. Serpenyőben hevítsünk vajat, és ezen pirítsuk át mindkét oldalukon a gombaszeleteket, hogy szinte kiszáradjanak, roppanósak, de ne égettek legyenek.
  4. Microplane reszelővel (vagy a négyoldalú reszelő legdurvább felén) reszeljük rá a parmezánt egy deszkára vagy egy nagyobb tálra. Vegyük elő a tölteléket a hűvösből, és kiskanállal töltsük bele a fehérjecsónakokba, mindegyikbe ültessünk egy gombachipset, (én egy pici kaporággal díszítettem még). Így mehetnek a parmezánforgácsra, majd az asztal közepére. Jó étvágyat hozzá!
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 30
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2977
  • Feltöltés dátuma: 2017. március 30.

Ajánló

Nagyszerű fogás a húsvéti asztalra, de ajánlom más alkalmakra is. A fürjtojás beltartalmi értéke sokkal magasabb, mint a tyúktojásé, és nézd milyen helyesek a gombacsónakok formájában!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy csodás, olasz húsvéti előétel egyszerűbb, magyar változata. Kaptam kipróbálásra egy csodás magyar füstölt fürjtojás terméket, fűszeres olívaolajban. Ez adta az ihletet és a recept, amit itt találtam.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!