r
Nosalty Logó

Töltött dagadó Nikóka konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nikóka
Töltött dagadó Nikóka konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 33% Zsír
Összesen 904 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 33% Zsír
Összesen 7219 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 33% Zsír
Összesen 341 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.7 g

Zsír

  • Összesen
    84.6 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1036.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    213 mg
  • Nátrium
    703 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    139.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    69 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 904 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    245.7 g

Zsír

  • Összesen
    677 g
  • Telített zsírsav
    218 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    90 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    59 g
  • Koleszterin
    581 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8289.2 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    153 mg
  • Kálcium
    622 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    163 mg
  • Foszfor
    1706 mg
  • Nátrium
    5624 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.4 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    1115.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    323 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    54 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    161 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    38 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    114 micro
  • Kolin:
    553 mg
  • Retinol - A vitamin:
    322 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    248 micro
Összesen 7219 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.5 g

Zsír

  • Összesen
    31.7 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    388.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    264 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.6 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    12 micro
Összesen 341 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vöröshagymát apróra vágjuk, és kevés olajon kissé megpároljuk, majd rátesszük a megtisztított, felaprított gombát, kissé sózzuk, majd készre pároljuk.
  2. A dagadót felhasítjuk középen óvatosan, hogy ne szakadjon ki. Kissé belül megsózzuk és borsozzuk. Félretesszük, amíg a tölteléket elkészítjük.
  3. A darált hús összekeverjük sóval, borssal, apróra vágott fokhagymával, kevés ételízesítővel, a tojással, reszelt sajttal és a zsemlemorzsával. Jól összedolgozzuk, majd megtöltjük vele a dagadót. Ezután hústűvel összezárjuk a végét.
  4. Beletesszük a tepsibe. Kívül megsózzuk, borsozzuk, meghintjük a maradék ételízesítővel és egy gerezd fokhagymát rávágunk. Ráöntjük a maradék olajat, és kb.1,5 dl vizet öntünk alá. A tepsit fóliával lefedjük. Majd betesszük egy éjszakára a hűtőbe, és másnap megsütjük. Először 170 fokon másfél órát, majd levesszük róla a fóliát, és 180 fokon addig sütjük, amíg szép piros lesz, közben locsolgatjuk a levével.
  5. Ha kihűlt szépen szeletelhető.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30×35×5
  • Sütés ideje: 120 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 22
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 8530
  • Feltöltés dátuma: 2014. január 18.

Ajánló

Krumplipürével tálalhatjuk. Ha nem tudjuk hústűvel lezárni, vagy kiszakad, össze is kötözhetjük. Majd sütés után várjuk meg, amíg kihűl, csak akkor vegyük le róla a kötözőzsinórt.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Töltött dagadó Nikóka konyhájából
Nikóka 172 recept

Mindig szilveszterre ezt készítem, mert hidegen és melegen is nagyon finom!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek