r
Nosalty Logó

Töltött dagadó Helga konyhájából

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Helga1
Töltött dagadó Helga konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 780 kcal
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 7800 kcal
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 286 kcal
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    22.4 g

Zsír

  • Összesen
    65.9 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    147 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1498.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    119 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    136 mg
  • Nátrium
    1186 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    145.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    82 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    77 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    126 mg
  • Retinol - A vitamin:
    62 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    238 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    479 micro
Összesen 780 kcal
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    223.7 g

Zsír

  • Összesen
    658.9 g
  • Telített zsírsav
    235 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    1469 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    14987.7 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    265 mg
  • Kálcium
    1190 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    270 mg
  • Foszfor
    1360 mg
  • Nátrium
    11858 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    239.6 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    1457.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    817 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    88 mg
  • D vitamin:
    348 micro
  • K vitamin:
    766 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    574 micro
  • Kolin:
    1262 mg
  • Retinol - A vitamin:
    620 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2377 micro
  • β-crypt
    36 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4788 micro
Összesen 7800 kcal
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    24.2 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    549.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    50 mg
  • Nátrium
    435 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    87 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    176 micro
Összesen 286 kcal

Elkészítés

  1. A dagadóba késünk és kezünk segítségével lyukat készítünk.
  2. A hagymákat apróra vágjuk, és zsíron megpirítjuk.
  3. A zsemléket vízbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk. Összekeverjük a tojásokkal, apróra vágott petrezselyemmel, fűszerekkel, hagymával.
  4. Egy magas falú sütőedényt kizsírozunk.
  5. A dagadó belsejébe töltjük a tölteléket. Hústűvel összetűzzük a nyílást. Körbe megsózzuk, tetejére köményt szórunk, kevés vizet öntünk alá, belehelyezzük az edénybe, és lefedjük.
  6. Megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 60
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 13084
  • Feltöltés dátuma: 2014. június 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hidegen majonézes salátákkal is tálalhatjuk.

Címlapról ajánljuk

Tejfölös csirkereceptek

Csirkemell vagy csirkecomb egy-egy finom egytálételben, ráadásul tejföllel gazdagon elegyítve? Ugye hogy máris vágytok egy isteni, tejfölös csirkereceptre?

Nosalty

További cikkek