r
Nosalty Logó

Töltött cukkini Szta konyhájából

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Szta
Töltött cukkini Szta konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 288 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1151 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 82 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.6 g

Zsír

  • Összesen
    9.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    196 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    711.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    83 mg
  • Foszfor
    437 mg
  • Nátrium
    102 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    279.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1137 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    253 micro
  • Kolin:
    185 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1096 micro
  • α-karotin
    41 micro
  • β-karotin
    445 micro
  • β-crypt
    53 micro
  • Likopin
    6409 micro
  • Lut-zea
    2324 micro
Összesen 288 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    138.6 g

Zsír

  • Összesen
    38.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    784 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2846.1 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    181 mg
  • Kálcium
    147 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    332 mg
  • Foszfor
    1750 mg
  • Nátrium
    406 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67.8 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    1116.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4547 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    23 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    138 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    64 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1013 micro
  • Kolin:
    742 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4383 micro
  • α-karotin
    166 micro
  • β-karotin
    1780 micro
  • β-crypt
    210 micro
  • Likopin
    25637 micro
  • Lut-zea
    9295 micro
Összesen 1151 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    2.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    203.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    125 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    79.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    325 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    72 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    314 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    127 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    1834 micro
  • Lut-zea
    665 micro
Összesen 82 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A cukkiniket alaposan megmossuk, félbevágjuk, a kalapját felaprítjuk, és félretesszük. A közepét kikanalazzuk, félretesszük. Átkenjük belülről olajjal, megsózzuk, és a sütőben kb 20 perc alatt majdnem készre sütjük.
  2. A hagymát olajban megfuttatjuk, hozzátesszük a csíkokra szelt csirkemellet, ízesítjük sóval, borssal, amikor kicsit megpirult, hozzátesszük a cukkini kikanalazott belsejét, a hámozott paradicsomot, sűrített paradicsomot.
  3. Mielőtt levennénk a tűzről, hozzátesszük a felaprított cukkinikalapokat, és a csemegekukoricát.
  4. (Tesztelés céljából megfeleztem, és az egyik felébe tettem 3 csirkemájat apróra vágva és majorannát. Megpirítottam.)
  5. A kétféle töltelékkel megtöltjük a majdnem puha cukkiniket, és visszatesszük a sütőbe, de már csak grillezésre. kb 10 perc grillezés után kész is.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 441
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 40976
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 18.

Ajánló

Köretnek főztem ki hozzá rizst, de nem kellett senkinek. A párom hidegen ette, és azt mondta, mennyei úgy.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kaptam cukkiniket, de rántani kevés volt, kidobni nem szabad... töltöttem :) A májas oly szinten lett sikeres, hogy ezután már biztos, hogy csak így csinálom majd.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!

Nosalty

További cikkek