r
Nosalty Logó

Töltött csirkemell

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
bokine
Töltött csirkemell
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 339 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1354 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 118 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    27.3 g

Zsír

  • Összesen
    16.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    326 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    841.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    106 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    359 mg
  • Nátrium
    265 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    203.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    959 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    81 mg
  • D vitamin:
    48 micro
  • K vitamin:
    188 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    222 micro
  • Kolin:
    263 mg
  • Retinol - A vitamin:
    835 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    1356 micro
  • β-crypt
    239 micro
  • Likopin
    9 micro
  • Lut-zea
    896 micro
Összesen 339 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    109.3 g

Zsír

  • Összesen
    67.6 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    1306 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3366 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    211 mg
  • Kálcium
    423 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    205 mg
  • Foszfor
    1437 mg
  • Nátrium
    1058 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    77.4 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    815.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3836 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    17 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    325 mg
  • D vitamin:
    193 micro
  • K vitamin:
    753 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    41 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    888 micro
  • Kolin:
    1054 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3342 micro
  • α-karotin
    47 micro
  • β-karotin
    5423 micro
  • β-crypt
    955 micro
  • Likopin
    35 micro
  • Lut-zea
    3583 micro
Összesen 1354 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    5.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    114 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    293.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    125 mg
  • Nátrium
    92 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    335 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    66 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    78 micro
  • Kolin:
    92 mg
  • Retinol - A vitamin:
    292 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    473 micro
  • β-crypt
    83 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    313 micro
Összesen 118 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkemellet megszabadítjuk a bőrtől és a csonttól. Vékony szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk, állni hagyjuk.
  2. Addig két tojást sós vízben keményre főzzük, majd hideg vízzel leöblítjük, megpucoljuk és apróra vágjuk.
  3. A zsömléket tejben megáztatjuk, majd kicsavarva egy keverőtálba rakjuk.
  4. A hagymát, gombát, petrezselymet, piros húsú paprikát megtisztítjuk és apróra vágjuk.
  5. A csirkemájat megszabadítjuk a hártyáktól, megmossuk és leitatjuk a vizet róla. Összeaprítjuk.
  6. Kevés olajon megfuttatjuk a hagymát, rádobjuk a gombát és a petrezselymet.
  7. Az áztatott, kicsavart zsömlékhez adjuk a dinsztelt hagymát, gombát, petrezselymet, apróra vágott májat, főtt tojást, piros húsú paprikát és a nyers tojásokat.
  8. Ízesítjük ételízesítővel, pici sóval (elhagyható, ha elég sós az ételízesítőtől), borssal.
  9. A szeletelt csirkemellet egy átlátszó fóliára fektetjük úgy, hogy a szeletek szélei összeérjenek (vagy egymásra érjenek), majd lefedjük egy másik fóliával és óvatosan kiklopfoljuk. Így kapunk egy 30 X 40 cm-es hús lapot.
  10. Levesszük a felső fóliát róla és teljes területén megkenjük a töltelékkel. Majd a fólia segítségével feltekerjük, mint a piskótát. Kiolajozott tepsibe rakjuk. Lefóliázzuk.
  11. Kb. 45 percig sütjük 170 fokon, majd levesszük a fóliát és 190 fokon pirosra sütjük (ez kb. 15 perc).
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30X40
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 102
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 23
  • Össznézettség: 33459
  • Feltöltés dátuma: 2010. november 14.

Ajánló

Mindenkinek, aki sovány húsból szeretne töltött húst készíteni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sokszor készítek csirkemellből tekercseket, mert magában nem szereti a párom, mondván, hogy száraz a húsa. A gyermekem meg csak a csirkemellet eszi, nekem mindegy milyen húst eszek, így hát kreatívnak kell lennem, hogy mindenkinek jó legyen. Még levesbetétet is készítek ezzel a tekercseléses módszerrel. Ünnepekkor azt is felrakom.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!