r
Nosalty Logó

Töltött csirke részegen

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Töltött csirke részegen
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 631 kcal
  • 12% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 2520 kcal
  • 12% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 133 kcal
  • 12% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    44.8 g

Zsír

  • Összesen
    39.6 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    364 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1138.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    59 mg
  • Kálcium
    149 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    480 mg
  • Nátrium
    362 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    276 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    703 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    51 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    558 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    177 micro
  • Kolin:
    286 mg
  • Retinol - A vitamin:
    560 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    1724 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    4 micro
  • Lut-zea
    2138 micro
Összesen 631 kcal
  • 12% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    179.3 g

Zsír

  • Összesen
    158.4 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    62 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    1455 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4555.6 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    236 mg
  • Kálcium
    596 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    307 mg
  • Foszfor
    1920 mg
  • Nátrium
    1448 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    73.2 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    1104.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2813 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    12 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    206 mg
  • D vitamin:
    240 micro
  • K vitamin:
    2232 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    64 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    708 micro
  • Kolin:
    1144 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2238 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    6895 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    18 micro
  • Lut-zea
    8553 micro
Összesen 2520 kcal
  • 12% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    8.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    77 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    240.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    76 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    148 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    118 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    118 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    364 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    451 micro
Összesen 133 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zsemléket beáztatjuk.
  2. A hagymát, a gombát, a petrezselyem zöldjét, a csirke máját és szívét apróra vágjuk.
  3. Az apróra vágott hagymát olajon megdinszteljük.
  4. A dinsztelt hagymára rátesszük a petrezselyem zöldjét és kissé megfonnyasztjuk.
  5. Hozzáadjuk a gombát és fedő alatt a saját levében megpároljuk.
  6. A megpuhult gombáról lesütjük a levet és ráütünk 3 tojást. Száraz rántottává sütjük.
  7. Egy keverőtálba öntjük a rántottát, hozzáadunk egy nyers tojást, a kinyomkodott elmorzsolt zsemléket, az apróra vágott szívet és májat.
  8. Ízesítjük ízlés szerint sóval, borssal és köménnyel.
  9. A masszát jól eldolgozzuk. (Amennyiben túl lágynak találjuk, zsemlemorzsával száríthatjuk.)
  10. A csirkét kívülről bedörzsöljük egy kis sóval.
  11. A mellén óvatosan felfeszegetjük a bőrt és ide is rakunk a töltelékből. A többi tölteléket a csirke hasüregébe töltjük. ( Ha túl sok lenne a töltelék, a maradékot egy kisebb tepsiben külön kis olajon kisüthetjük.)
  12. Egy nagy jénai tálat kikenünk vajjal és belehelyezzük a csirkét.
  13. A maradék vajat rászeleteljük a csirke mellére, majd aláöntjük a bort.
  14. A jénai tetejét rátesszük és hideg sütőbe rakjuk.
  15. 180 fokon 60-90 percig sütjük, pároljuk.
  16. Amikor a csirke húsa megpuhult, levesszük az edény tetejét és az alatta összegyűlt lével gyakran locsolgatva pirosra sütjük.
  • Sütés ideje: 75 perc
  • Receptkönyvben: 204
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 42480
  • Feltöltés dátuma: 2009. január 02.

Ajánló

Ezt az ételt én rizzsel (rizi-bizivel, gombás vagy kukoricás rizzsel) tálalom.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A csirke töltelékének receptje az anyósomtól való, de már én részegítettem meg. Eleinte tepsiben sütöttem, de mindig száraz lett a húsa. Ekkor találtam ki, hogy jénaiban sütöm és bort is öntök alá. Ettől a hús még a pirítás után is szaftos marad, és a bor aromája is érezhető rajta.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Tejfölös csirkereceptek

Csirkemell vagy csirkecomb egy-egy finom egytálételben, ráadásul tejföllel gazdagon elegyítve? Ugye hogy máris vágytok egy isteni, tejfölös csirkereceptre?

Nosalty

További cikkek