r
Nosalty Logó

Töltött csirke kicsit másképp

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Elementsaqua
Töltött csirke kicsit másképp
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 15% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Csirke

Töltelék

Sütés

Összesen 858 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Csirke

Töltelék

Sütés

Összesen 3430 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Csirke

Töltelék

Sütés

Összesen 146 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    67.5 g

Zsír

  • Összesen
    53.7 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    550 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1943.5 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    87 mg
  • Kálcium
    170 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    665 mg
  • Nátrium
    916 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    295.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1003 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    190 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    227 micro
  • Kolin:
    429 mg
  • Retinol - A vitamin:
    951 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    581 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    9 micro
  • Lut-zea
    1018 micro
Összesen 858 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    270.1 g

Zsír

  • Összesen
    214.8 g
  • Telített zsírsav
    61 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    89 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    47 g
  • Koleszterin
    2200 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7774 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    348 mg
  • Kálcium
    679 mg
  • Vas
    32 mg
  • Magnézium
    365 mg
  • Foszfor
    2659 mg
  • Nátrium
    3666 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    89.2 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    1183.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4011 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    21 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    101 mg
  • D vitamin:
    347 micro
  • K vitamin:
    760 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    90 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    908 micro
  • Kolin:
    1715 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3806 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    2324 micro
  • β-crypt
    36 micro
  • Likopin
    35 micro
  • Lut-zea
    4072 micro
Összesen 3430 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.6 g

Zsír

  • Összesen
    9.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    94 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    333.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    114 mg
  • Nátrium
    157 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.8 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    172 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    163 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    100 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    174 micro
Összesen 146 Kcal

Hozzávalók

Csirke

Töltelék

Sütés

Elkészítés

Csirke

  1. Kicsontozzuk a csirkét egy éles késsel, óvatosan, belülről elválasztva a mellcsontot és a hátrészt. Ez nem ördöngösség, éles kés kell és lassú, óvatos mozdulatok. Ahol a belsőséget is kiszedtük, ott kezdjük a mellcsontról leválasztani kis metszésekkel a húst, vigyázva, nehogy elszakadjon a bőr. A felső combcsontot is kivesszük, de akár bent is maradhat. A nehezebb rész a combcsont és a szárnytő találkozása, de kis ügyességgel, a porcos részt átvágva, sikerülni fog. Aki darabolt már csirkét, az tudja, hogy kell akár úgy is átvágni ezt a részt. A műsorban azt mondták, húsz próbálkozás kell a sikerhez, elsőre megvolt, kis szakadás volt a hátrészen, de a cérna segített. :)
  2. A csirkét besózzuk kívül-belül. A fűszerekkel bedörzsöljük, és félretesszük pihenni, míg a töltelék is elkészül.

Töltelék

  1. A töltelékhez a zsemlét beáztatjuk. Gondosan kinyomkodjuk.
  2. Egy fej hagymát apróra vágunk, megdinsztelünk az olajban.
  3. Hozzáadjuk a kinyomkodott zsemlét, az apróra vágott májat. A tojást, a fűszereket, a sót óvatosan. Jól összekeverjük, ha lágynak találjuk a masszát, zsemlemorzsával sűríthetjük.

Sütés

  1. Az elkészült töltelékkel töltsük meg a csirkét. Varjuk be a nyílást, hogy ne folyhasson ki a töltelék.
  2. Tegyük tepsibe, egy kis vizet tegyünk alá. Takarjuk le alufóliával.
  3. 180 fokon a csirke méretétől, súlyától függően kb. két óra alatt elkészül. Amikor kész, vegyük le az alufóliát, és pirosra sülve kivesszük a sütőből.
  4. A húst szeletelés előtt kicsit pihentessük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 120 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 19
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 3014
  • Feltöltés dátuma: 2018. július 19.

Ajánló

Ez a verzió csodásan szeletelhető, a mellhús pedig zamatos és omlós lesz sütés után.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Töltött csirke kicsit másképp
Elementsaqua 12 recept

Minap láttam a "Hentesek" című műsorban, ahogy kivették egészben a csirke mellcsontját és hátát is, belülről bontva a csirkét. A töltelék már saját, kipróbált verzió. Első alkalommal a hátán kiszakadt, de sikerült "megstoppolni". Ezen verzió jobban tetszik a hagyományos töltött csirkénél. Több töltelék fér bele, és a mell sem szárad ki, zamatos és omlós marad.

Hozzávalók

Csirke

Töltelék

Sütés

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek