r
Nosalty Logó

Töltött aranyalma

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Töltött aranyalma
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Az összeállításhoz

A töltelékhez

A pudinghoz

Összesen 439 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Az összeállításhoz

A töltelékhez

A pudinghoz

Összesen 2630 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Az összeállításhoz

A töltelékhez

A pudinghoz

Összesen 106 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink
  • Foszfor
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.3 g

Zsír

  • Összesen
    8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    586.9 g
  • Cink
    108 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    123 mg
  • Vas
    84 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    144 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    79.5 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    223 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    50 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    71 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 439 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink
  • Foszfor
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    73.6 g

Zsír

  • Összesen
    47.9 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3521.3 g
  • Cink
    651 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    739 mg
  • Vas
    502 mg
  • Magnézium
    84 mg
  • Foszfor
    635 mg
  • Nátrium
    863 mg
  • Réz
    25 mg
  • Mangán
    20 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    477.1 g
  • Cukor
    268 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

VÍZ

  • Összesen
    1338 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    122 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    62 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    300 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    426 micro
  • β-crypt
    149 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    392 micro
Összesen 2630 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink
  • Foszfor
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3 g

Zsír

  • Összesen
    1.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    141.4 g
  • Cink
    26 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    25 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.2 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    12 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 106 Kcal

Hozzávalók

Az összeállításhoz

A töltelékhez

A pudinghoz

Elkészítés

Az összeállításhoz

  1. A megmosott almáknak a felső részét vágjuk le (kb. 1 centire a legtetejétől). Majd kanalazzuk vagy vágjuk ki a belsejét, tegyük külön a magházat a gyümölcshúsától. Az alján is vágjuk ki, pici körben az ehetetlen részt, majd ezt tömjük ki egy kb. akkora almadarabbal, hogy ne legyen lyukas.
  2. Egy-egy kiskanál cukrot szórjunk az almák belsejébe, forgatgassuk, hogy mindenhova jusson.
  3. Kenjünk ki egy kisebb tepsit margarinnal, tegyük bele az almákat, és süssük kb. 10 percig sütőben, hogy szépen megbarnuljon a cukor is benne.
  4. Közben a gyümölcshúst vágjuk apróbb részekre.
  5. A túróhoz adjuk hozzá a porcukrot és egy kis vanília aromát, majd keverjük jól össze.
  6. Kis tejbe áztassunk be pár darab kekszet.
  7. A sült almákba tegyünk 1-2 áztatott kekszet, majd kanalazzuk rájuk a túrót. Majd visszatehetjük a sütőbe még 10 percre.
  8. Közben megcsináljuk a pudingot. A tej felét felrakjuk melegedni, a másik feléhez hozzáadjuk a többi hozzávalót, összekeverjük, majd összeöntjük a meleg tejjel, és addig keverjük a tűzön, míg be nem sűrösödik.
  9. Ha kész, beleöntjük az alma már kicsire vágott belsejét, így megkapjuk a vaníliás almás krémet.
  10. A maradék kekszet is beáztatjuk (kivéve 6 db-ot), és az almákba kanalazzuk, a túrókrém tetejére, majd feltöltjük őket az almás-vaníliás krémmel.
  11. Díszítésnek az almák "kalapját" kettévágjuk, és beleszúrjuk a krémbe. Végül egy-egy kekszel befedjük az aranyalmát. Jó étvágyat! :)
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 20
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2019
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagymamám szülinapját ünnepeltük, és szeretem meglepni saját készítésű sütikkel, tortákkal. Most mégis inkább úgy döntöttem, hogy az egészség lesz az első az édességnél is, hisz itt van már a nyakunkon a tél is, fontos a C-vitamin bevitel. Így születtek meg ezek az almácskák! :) Arról nem is beszélve, hogy milyen egyszerű "szeletelni", kiporciózni, hisz mindenki kap egy egészet!:D A készítés menetéről találtok még képeket a blogomon.

Hozzávalók

Az összeállításhoz

A töltelékhez

A pudinghoz

Címlapról ajánljuk

B12-vitamin és folsav – Vitaminok az idegrendszerért!

A B12-vitamin és a folsav hozzájárul a normális pszichológiai funkciókhoz, azaz az olyan kognitív teljesítményekhez, mint a memória, a koncentráció, a tanulás és a problémamegoldás. E vitaminok túl kis mennyiségben való bevitele hosszú távon gyengítheti a kognitív teljesítményt, különösen a memóriát, illetve összefüggésbe hozható a depresszió kialakulásával is.

Hirdetés

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Hirdetés

További cikkek