r
Nosalty Logó

Töltike

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Harmathy Ildikó
Töltike
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 631 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 2517 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 143 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.3 g

Zsír

  • Összesen
    35.7 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    215 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1263.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    288 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    95 mg
  • Foszfor
    489 mg
  • Nátrium
    338 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    295.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    700 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    59 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    126 micro
  • Kolin:
    192 mg
  • Retinol - A vitamin:
    108 micro
  • α-karotin
    269 micro
  • β-karotin
    6959 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    938 micro
Összesen 631 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    153.1 g

Zsír

  • Összesen
    143 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    859 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5052.8 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    176 mg
  • Kálcium
    1151 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    381 mg
  • Foszfor
    1956 mg
  • Nátrium
    1351 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    156.1 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    1181.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2799 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    57 mg
  • D vitamin:
    185 micro
  • K vitamin:
    234 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    41 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    503 micro
  • Kolin:
    770 mg
  • Retinol - A vitamin:
    433 micro
  • α-karotin
    1076 micro
  • β-karotin
    27837 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3752 micro
Összesen 2517 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    8.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    288.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    112 mg
  • Nátrium
    77 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    160 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    61 micro
  • β-karotin
    1590 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    214 micro
Összesen 143 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A szőlőleveleket forró vízbe mártjuk, majd gyorsan hidegbe.
  2. A rizst megpároljuk, a hagymát kockára vágjuk.
  3. A hagyma felét üvegesre pároljuk.
  4. A darált húshoz adjuk a rizst, a párolt hagymát, a tojásokat. Sózzuk, borsozzuk, jól összedolgozzuk.
  5. Egy lábasba kevés olajat öntünk, ráterítjük a hagyma másik felét és a bacont csíkokra vágva.
  6. A leforrázott szőlőleveleket a fényes felükre fektetjük, egy evőkanálnyi tölteléket rámerünk és begöngyöljük.
  7. Sűrűn egymás mellé a szalonnás hagymára fektetjük.
  8. A megtisztított és apróra vágott rebarbarával befedjük.
  9. Annyi vizet öntünk rá, ami éppen ellepi a szőlőleveleketés fedő alatt lassan megpároljuk.
  10. 10. Tálaláskor a levélbegöngyölt gombócokat a lábosból kiemeljük, a rebarbarás szalonnás hagymás ágyat pedigtejföllel keverve adjuk hozzá
  • Receptkönyvben: 140
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 29809
  • Feltöltés dátuma: 2009. június 28.

Ajánló

Nagyon finom rebarbara helyett egressel is. Ha pedig pont nincs kéznél savanykás gyümölcs, akkor citromlevet is öntsünk rá. Megint Bocsárd segítségét fogom kérni a borajánlathoz - ha már van nekünk saját pohárnokunk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Töltike
Harmathy Ildikó 313 recept

A magyar ember egy furcsa szerzet, mert nagyon hajlamos az idegen dolgokat többre becsülni a sajátjánál. Pizzát eszünk pl. úton-útfélen, amikor a magyar ember évszázadokon keresztül készítette változatos ízekben a kemencés lángost. A töltikét Görögországban ismerik meg sokan, pedig egészen hagyományos magyar szüreti eledel. Készítik azonban a karalábé vagy a torma leveléből is. Tőtike, így mondják. Fontos, hogy permezetlen leveleket használjunk!!!! Azért is a szüretkor készítették, mert szüret előtt már nincs permetezés.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek