r
Nosalty Logó

Tőkehal fehérboros spenótágyon

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Pimkie
Tőkehal fehérboros spenótágyon
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 435 kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1741 kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 100 kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    45.6 g

Zsír

  • Összesen
    24.1 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    161 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1486.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    73 mg
  • Kálcium
    342 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    149 mg
  • Foszfor
    587 mg
  • Nátrium
    330 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    313 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    635 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    77 micro
  • K vitamin:
    437 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    199 micro
  • Kolin:
    164 mg
  • Retinol - A vitamin:
    210 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5094 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10981 micro
Összesen 435 kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    182.6 g

Zsír

  • Összesen
    96.5 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    645 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5945.9 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    292 mg
  • Kálcium
    1367 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    594 mg
  • Foszfor
    2347 mg
  • Nátrium
    1320 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.3 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    1252.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2539 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    119 mg
  • D vitamin:
    309 micro
  • K vitamin:
    1747 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    796 micro
  • Kolin:
    656 mg
  • Retinol - A vitamin:
    839 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20378 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    43925 micro
Összesen 1741 kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.6 g

Zsír

  • Összesen
    5.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    345.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    136 mg
  • Nátrium
    77 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    147 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    101 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1183 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2551 micro
Összesen 100 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Meghámozzuk a vöröshagymát és a fokhagymát. Felaprítjuk őket, és 1 teáskanál vajban megpároljuk.
  2. Hozzáadjuk a spenótot, a bort, és lefedve, kis lángon kiolvasztjuk. Sóval, borssal, szerecsendióval fűszerezzük.
  3. Ha elfőtte a levét, akkor levesszük a tűzről, és lecsepegtetjük.
  4. Egy tűzálló edényt 1 evőkanál vajjal kikenünk. A halfilét kisebb adagokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk.
  5. A tejfölt simára keverjük a citromlével és a fehérborssal. Kevés sót is hozzáadunk.
  6. A hal felét a kivajazott formába tesszük, a spenótot szétterítjük rajta, rátesszük a maradék halat, erre ismét spenót jön.
  7. A tejfölt eloszlatjuk a tetején, és megszórjuk a reszelt sajttal.
  8. Előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 25
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2579
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 16.

Ajánló

Köretnek főtt burgonyát tálaljunk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A fehérborral párolt spenót különleges ízt ad a halnak.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek