r
Nosalty Logó

Tojással-krumplipürével töltött leveles

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
witch
Tojással-krumplipürével töltött leveles
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 11% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A tetejéhez

Összesen 401 kcal
  • 11% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A tetejéhez

Összesen 1606 kcal
  • 11% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A tetejéhez

Összesen 231 kcal
  • 11% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.4 g

Zsír

  • Összesen
    24.5 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    237 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    904.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    189 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    220 mg
  • Nátrium
    453 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    134 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    55 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    184 mg
  • Retinol - A vitamin:
    133 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    306 micro
Összesen 401 kcal
  • 11% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    65.5 g

Zsír

  • Összesen
    98.1 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    947 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3617.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    87 mg
  • Kálcium
    756 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    880 mg
  • Nátrium
    1812 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    111 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    290 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    536 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    220 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    127 micro
  • Kolin:
    735 mg
  • Retinol - A vitamin:
    532 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1226 micro
Összesen 1606 kcal
  • 11% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    14.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    136 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    520.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    109 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    127 mg
  • Nátrium
    261 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    106 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    176 micro
Összesen 231 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejéhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A sütőt begyújtjuk, egy sütőlemezt kibélelünk sütőpapírral.
  2. A tésztát jó vékonyra kinyújtjuk (legalább 30x30 cm legyen), pizzavágóval négy egyenlő részre vágjuk.
  3. Egy négyzetet képzeletben kettéosztunk, az egyik felére rákenünk 1 ek krumplipürét, majd kanállal mélyedést készítünk bele. Olyan nagyra alakítsuk ki, hogy egy tojás kényelmesen beleférjen. A krumpli végül is egy "fal", ami körbeveszi, hogy ne folyjon ki, de egy kis tészta maradjon ki a szélén.
  4. Beleütünk egy tojást, szórunk a tetejére sajtot, a felvert tojással körbekenjük. Ráhajtjuk a másik oldalát, és jól lenyomkodjuk. A többi tésztával hasonlóan járunk el.
  5. Rárakjuk a "tégláinkat" a sütőlemezre, a tetejüket megkenjük tojással. Berakjuk a forró sütőbe, és pirosra sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 47
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3085
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 27.

Ajánló

Salátát ajánlanék a "téglák" mellé.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gyakran "utazgatok" különböző országok konyhájába az internet segítségével, mert ez még megfizethető.:D Most éppen Tunéziában jártam. Ez a recept nagyon megtetszett, szerintük bő, forró olajban kellene kisütni. Nekem a sütőben sütés szimpatikusabb, főleg amikor odakint nem tombol a nyár. Pont töltött burgonyát készítettem, abból ami töltelék kimaradt, azt használtam itt fel. Nagyon finom lett így, hogy az is be volt ízesítve.

Hozzávalók

A tésztához

A tetejéhez

Címlapról ajánljuk

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!

Nosalty

További cikkek