r
Nosalty Logó

Tojásos-majonézes halványító zellersaláta

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
k3csk3
Tojásos-majonézes halványító zellersaláta
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 214 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 851 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 69 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.5 g

Zsír

  • Összesen
    15.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    230 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1272.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    113 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    199 mg
  • Nátrium
    905 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.4 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    251 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    161 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    195 mg
  • Retinol - A vitamin:
    107 micro
  • α-karotin
    105 micro
  • β-karotin
    588 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    562 micro
Összesen 214 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.9 g

Zsír

  • Összesen
    62.2 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    920 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5091.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    79 mg
  • Kálcium
    453 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    130 mg
  • Foszfor
    796 mg
  • Nátrium
    3621 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.7 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    1004.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    642 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    65 mg
  • D vitamin:
    201 micro
  • K vitamin:
    109 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    259 micro
  • Kolin:
    780 mg
  • Retinol - A vitamin:
    428 micro
  • α-karotin
    420 micro
  • β-karotin
    2350 micro
  • β-crypt
    60 micro
  • Likopin
    10292 micro
  • Lut-zea
    2247 micro
Összesen 851 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    74 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    411.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    64 mg
  • Nátrium
    293 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    81.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    34 micro
  • β-karotin
    190 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    832 micro
  • Lut-zea
    182 micro
Összesen 69 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojást enyhén sós vízben keményre főzzük, majd leszedjük a héját, és kis kockákra daraboljuk egy nagy tálba.
  2. Beleaprítjuk a zöldségeket is: a halványító zellert kisujjnyi darabokra, a paradicsomot közepes méretű kockákra, az uborkát ennél kicsit kisebbre (ízlés szerint megpucolva vagy a héjával) vágva.
  3. A majonézt és a joghurtot közvetlenül a tálba merjük, megsózzuk és megborsozzuk, majd - a tojás miatt óvatosan - alaposan összekeverjük.
  4. Tálalásnál megszórjuk a tetejét friss snidlinggel.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 31
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 2415
  • Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nálunk nem túl népszerű alapanyag a halványító zeller (zellergumóból kinövő levelek vastag töve), de nyersen is nagyon finom alapanyaga például ennek a francia salátához hasonlító receptnek. Köretnek és salátának is kiváló fogás.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek