r
Nosalty Logó

Tojáslikőrös-málnás tiramisu

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Glaser
Tojáslikőrös-málnás tiramisu
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A piskótához

A málnához

A mascarpone krémhez

Az összeállításhoz

Összesen 1095 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A piskótához

A málnához

A mascarpone krémhez

Az összeállításhoz

Összesen 2192 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A piskótához

A málnához

A mascarpone krémhez

Az összeállításhoz

Összesen 279 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    19.7 g

Zsír

  • Összesen
    65 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    331 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    893.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    207 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    386 mg
  • Nátrium
    212 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    99.4 g
  • Cukor
    69 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    141.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    222 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    70 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    243 mg
  • Retinol - A vitamin:
    217 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    464 micro
Összesen 1095 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    39.3 g

Zsír

  • Összesen
    130.1 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    663 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1787.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    60 mg
  • Kálcium
    415 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    105 mg
  • Foszfor
    771 mg
  • Nátrium
    423 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    198.7 g
  • Cukor
    139 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    282.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    444 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    140 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    122 micro
  • Kolin:
    485 mg
  • Retinol - A vitamin:
    435 micro
  • α-karotin
    34 micro
  • β-karotin
    88 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    927 micro
Összesen 2192 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    16.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    84 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    227.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    98 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.3 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    118 micro
Összesen 279 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A málnához

A mascarpone krémhez

Az összeállításhoz

Elkészítés

A piskótához

  1. A piskotához: a lisztet elkeverjük a sütőporral. A tojások fehérjét csipet sóval kemény habbá verjük. A tojások sárgáját a cukorral és a tojáslikőrrel habosra keverjük. Hozzáadjuk a lisztet. Majd 3 adagban óvatosan hozzákeverjük a tojásfehérjét.
  2. A masszát egy sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk. Előmelegített sütőbe toljuk, és megsütjük. Kivesszük, egy cukorral megszórt konyharuhára borítjuk, a sütőpapírt lehúzzuk róla, és hűlni hagyjuk. Pohárral 6 kört szúrunk ki.
  3. A málnához: a málnát elkeverjük a sziruppal, egyett rottyantunk rajta. Hűlni hagyjuk.
  4. A mascarpone krémhez: a tojássárgát a cukorral és a likőrrel krémesre keverjük. Majd hozzáadjuk a mascarponét, és jól összekeverjük.
  5. A poharak aljára 1-1 piskóta kört teszünk, meglocsoljuk1-1 tk tojáslikőrrel, elossztjuk rajta a málna felét, majd a mascarponekrém felét, beborítjuk 1-1 piskótakörrel, amelyet ismét meglocsolunk 1-1 tk tojáslikőrrel, majd elossztjuk rajta a maradék málnát és a maradék mascarponekrémet, beborítjuk a megmaradt piskótakörökkel. Hidegre tesszük.
  6. A tejszínt kemény habbá verjük, csillagcsöves nyomózsákba kanalazzuk, majd a piskótakörökre nyomjuk. Meglocsoljuk a maradék tojáslikőrrel, és megszórjuk a csokoládéreszelékkel.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24x20x3
  • Sütés ideje: 12 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 40
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2837
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy tiramisu variáció. Málna helyett elkészíthetjük eperrel is.

Hozzávalók

A piskótához

A málnához

A mascarpone krémhez

Az összeállításhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek