r
Nosalty Logó

Tojáslikőrös epertorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gonoszka1
Tojáslikőrös epertorta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Piskótához

Krém

Összesen 1061 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Piskótához

Krém

Összesen 8476 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Piskótához

Krém

Összesen 244 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.5 g

Zsír

  • Összesen
    55.3 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    166 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    706 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    157 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    281 mg
  • Nátrium
    217 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    106.2 g
  • Cukor
    78 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    155.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    153 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    69 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    119 mg
  • Retinol - A vitamin:
    150 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    217 micro
Összesen 1061 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    140.1 g

Zsír

  • Összesen
    442.7 g
  • Telített zsírsav
    190 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1327 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5647.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    162 mg
  • Kálcium
    1260 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    218 mg
  • Foszfor
    2246 mg
  • Nátrium
    1736 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    849.3 g
  • Cukor
    620 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    1241.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1226 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    553 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    415 micro
  • Kolin:
    950 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1203 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    240 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1739 micro
Összesen 8476 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    12.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    162.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    65 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.5 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 244 kcal

Hozzávalók

Piskótához

Krém

Elkészítés

Piskótához

  1. A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjéket csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgákat a cukorral, az olvasztott 10 dkg vajjal habosra keverjük. Ezután belekeverjük a sütőporral elkevert lisztet, majd óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjehabot.
  2. A tortaformát kivajazzuk, kilisztezzük, és belesimítjuk a tésztát.
  3. Előmelegített 180 fokos sütőben kb. 30-35 percig sütjük. Tűpróba!
  4. A megsült piskótát rácsra tesszük, és kihűtjük.

Krém

  1. Az epret megmossuk, kicsumázzuk, botmixerrel pépesítjük (vagy ennek hiányában villával összetörjük). Feltesszük főzni 10 dkg porcukorral. Időnként megkevergetve besűrítjük (ez kb. 30-40 perc). Kihűtjük.
  2. Beáztatjuk a zselatinlapokat hideg vízbe. 4 dl habtejszínt felverünk 10 dkg porcukorral. A mascarponét, a tojáslikőrt, a felvert tejszínhabot és a 2 csomag vaníliás cukrot összekeverjük.
  3. Egy kis lábosban felmelegítjük a maradék 1 dl habtejszínt pár evőkanál epervelővel. Feloldjuk benne a kicsavart zselatinlapokat (vigyázzunk, forralni nem szabad!). A többi epervelőt beleforgatjuk a mascarponés krémbe, majd hőkiegyenlítéssel a zselatinos krémet is belekeverjük. Hűtőbe tesszük, hogy a krém elkezdjen dermedni.
  4. Ekkor a piskótát három részre vágjuk, és megtöltjük a krémmel, majd kívülről is bevonjuk a tortát. Hűtőbe tesszük, legalább egy éjszakára.
  5. Szeletekre vágva tálaljuk, ezt a nagyon finom tortát.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 19
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 2041
  • Feltöltés dátuma: 2014. április 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tojáslikőrös epertorta
Gonoszka1 428 recept

Ezt a tortát a Vidék íze újságban találtam. Kicsit leegyszerűsítettem, és a tortát dupla mennyiségűre készítettem, mert a recept 18 cm-es tortáról szólt, én pedig 26 cm-est csináltam, mert a családi ünnepen sokan voltunk. Így még készítettem egy kókuszhabos-epres süteményt is. Nagyon finom torta, a szombati húsvéti családi összejövetelen mindenkinek nagyon ízlett. Az általam felhasznált hozzávalókkal, az elpárolgást is beleszámítva 100 gramm 274 kalóriát tartalmaz.

Hozzávalók

Piskótához

Krém

Címlapról ajánljuk

További cikkek