r
Nosalty Logó

Tojáslikőr mousse karamellizált eperrel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Glaser
Tojáslikőr mousse karamellizált eperrel
adag
Előkészítés
perc
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 364 kcal
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 2182 kcal
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 210 kcal
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    16.5 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    136 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    228.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.6 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    93.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    156 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    83 mg
  • Retinol - A vitamin:
    153 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    163 micro
Összesen 364 kcal
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.7 g

Zsír

  • Összesen
    99 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    818 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1369.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    322 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    92 mg
  • Foszfor
    585 mg
  • Nátrium
    310 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    261.4 g
  • Cukor
    241 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    558.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    939 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    168 mg
  • D vitamin:
    177 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    156 micro
  • Kolin:
    496 mg
  • Retinol - A vitamin:
    917 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    193 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    976 micro
Összesen 2182 kcal
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    9.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    132.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    56 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.3 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    54 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    91 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    89 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    94 micro
Összesen 210 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zselatint 10 percre hideg vízbe áztatjuk.
  2. A tojásokat 60 g cukorral és a vaníliával habosra verjük. Apránként hozzákeverjük a tojáslikőrt.
  3. A kicsavart zselatint felolvasztjuk. Hozzákeverünk a krémből 6 ek-nyit, majd összekeverjük a maradék krémmel.
  4. A tejszínt kemény habbá verjük, majd óvatosan a zselésedő krémhez keverjük. Kb. 4 órára hűtőszekrénybe tesszük.
  5. Az epreket megtisztítjuk, mossuk, majd hosszában elfelezzük.
  6. 120 g cukrot aranysárgára karamellizálunk. Az epreket megforgatjuk a karamellben, levesszük a tűzről.
  7. Két, langyos vízbe mártott kanál segítségével a krémből galuskákat formázzunk. Tányérokra rakjuk, és a karamellizált eperrel garnírozzuk.
  8. Megszórjuk pisztáciával, mentával díszítjük.
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 23
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 3096
  • Feltöltés dátuma: 2011. április 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Magmaradt egy kis tojáslikőr, erre hasznaltam fel.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek