r
Nosalty Logó

Tiszai harcsahalászlé

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
TV Paprika
Tiszai harcsahalászlé
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
bográcsos
  • 8% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 719 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 4314 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 39 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    119.7 g

Zsír

  • Összesen
    22.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    338 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2193.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    188 mg
  • Kálcium
    109 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    177 mg
  • Foszfor
    1221 mg
  • Nátrium
    491 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    1407.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    83 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    14 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    519 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    136 micro
  • Kolin:
    339 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    881 micro
  • β-crypt
    206 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    648 micro
Összesen 719 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    717.9 g

Zsír

  • Összesen
    132.9 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    2025 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13163.5 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    1130 mg
  • Kálcium
    652 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    1062 mg
  • Foszfor
    7326 mg
  • Nátrium
    2949 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.2 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    8445.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    497 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    81 micro
  • E vitamin:
    28 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    3111 micro
  • K vitamin:
    85 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    128 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    816 micro
  • Kolin:
    2032 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    124 micro
  • β-karotin
    5288 micro
  • β-crypt
    1239 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3889 micro
Összesen 4314 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    1.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    119.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    6 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0.5 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    48 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 39 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A bográcsot öntsük fel hideg vízzel, tegyük bele a vékonyra szeletelt hagymát és az apróhalat. Forraljuk fel a tűzön, és 40-50 percig lobogva forraljuk.
  2. Eközben daraboljuk fel a harcsafilét. Sózzuk be, 10 percre tegyük hűtőbe.
  3. Ezután a levet a bográcsból szűrjük át egy szűrőn, de ne passzírozzuk. A bográcsot öblítsük ki, és öntsük vissza bele a levet. A tetején összeálló zsírra szórjuk a fűszerpaprikát. Forraljuk fel, és pár percig főzzük.
  4. Húzzuk le a tűzről, és ezután adjuk hozzá a harcsafiléket, amikkel már nem főzzük. Így a hal „nem készül túl”, nem szárad ki. (Körülbelül 5 perc alatt elkészül a forró lében.) Azonnal fogyasszuk, mert a hosszú állás során a halászlé íze “elfárad”. Csak annyi filét főzzünk be, amennyire szükség van. A maradék levet gyorsan hűtsük le. Ropogós fehér kenyérről és csípős paprikáról gondoskodjunk.
  • Receptkönyvben: 43
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 23
  • Össznézettség: 55584
  • Feltöltés dátuma: 2014. június 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tiszai harcsahalászlé
TV Paprika 35 recept

Pataky Péter, a debreceni Ikon Étterem séfje ezúttal a bográcsszezon kapcsán ad nekünk tippeket és fantasztikus recepteket. A kihagyhatatlan lecsó mellett az igazi különlegességnek számító tiszai harcsahalászlé receptjét osztja meg velünk.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek