r
Nosalty Logó

Tiroli pásztor saláta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Katharosz
Tiroli pásztor saláta
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír

saláta

marinád

Összesen 380 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír

saláta

marinád

Összesen 1519 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír

saláta

marinád

Összesen 123 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.5 g

Zsír

  • Összesen
    25.7 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1514.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    481 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    323 mg
  • Nátrium
    659 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.7 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    180 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    221 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    84 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    142 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    822 micro
  • β-crypt
    232 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 380 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    98.1 g

Zsír

  • Összesen
    102.9 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    186 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6059.2 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    62 mg
  • Kálcium
    1924 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    130 mg
  • Foszfor
    1293 mg
  • Nátrium
    2636 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.8 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    719.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    884 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    336 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    197 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    226 micro
  • Kolin:
    70 mg
  • Retinol - A vitamin:
    566 micro
  • α-karotin
    119 micro
  • β-karotin
    3287 micro
  • β-crypt
    928 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    188 micro
Összesen 1519 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    8.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    489.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    155 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    213 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    71 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    265 micro
  • β-crypt
    75 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 123 kcal

Hozzávalók

saláta

marinád

Elkészítés

saláta

  1. Vékony csíkokra vágjuk a káposztát és a kaliforniai paprikát, hozzáadjuk karikára szelt hagymát, majd egy tálba téve kissé megsózva állni hagyjuk, ezután kicsit kinyomjuk a levét.
  2. Közben csíkokra vágjuk a sajtot és a sonkát, a fokhagymát lereszeljük, majd a káposztával összeforgatjuk, ízesítjük köménnyel, borssal.
  3. A marinádhoz elkeverjük az ecetet az olajjal, cukorral, sóval, borssal és kb 1,5 dl vízzel, majd beleforgatjuk a salátát, szükség szerint után ízesítjük.
  4. Megszórjuk vágott snidlinggel, és hidegre tesszük, hogy az ízek jól összeérjenek.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 122
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 6458
  • Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tiroli pásztor saláta
Katharosz 499 recept

Régóta szemezgettem ezzel a salátával egy nagyon régi újságomban (Mester Kukta). Érdemes volt kipróbálnom, mivel akár egy könnyű vacsorának is kiváló választás lehet.

Hozzávalók

saláta

marinád

Címlapról ajánljuk

További cikkek