r
Nosalty Logó

Tiramisuval töltött csokikosár

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lorem Ipsum
Tiramisuval töltött csokikosár
adag
Előkészítés
perc
süti sütés nélkül
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A kosárkákhoz (20 db)

A tiramisuhoz

Összesen 644 kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A kosárkákhoz (20 db)

A tiramisuhoz

Összesen 5151 kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A kosárkákhoz (20 db)

A tiramisuhoz

Összesen 295 kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.9 g

Zsír

  • Összesen
    35.9 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    98 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    422.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    106 mg
  • Foszfor
    150 mg
  • Nátrium
    100 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    73 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    100 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    98 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    104 micro
Összesen 644 kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    95.1 g

Zsír

  • Összesen
    287.3 g
  • Telített zsírsav
    112 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    57 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    786 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3377.2 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    422 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    849 mg
  • Foszfor
    1199 mg
  • Nátrium
    800 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    424 g
  • Cukor
    350 mg
  • Élelmi rost
    41 mg

VÍZ

  • Összesen
    584.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    796 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    165 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    86 micro
  • Kolin:
    472 mg
  • Retinol - A vitamin:
    780 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    198 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    831 micro
Összesen 5151 kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    16.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    193.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.3 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 295 kcal

Hozzávalók

A kosárkákhoz (20 db)

A tiramisuhoz

Elkészítés

A kosárkákhoz (20 db)

  1. Első körben a csokikosarakat készítjük el, majd amíg ezek hűlnek, összeállítjuk a tiramisukrémet, és előkészítjük a terepet a kosarak "összeszerelésére".
  2. Ellenőrizzük, hogy a szilikonformák tiszták -e!
  3. Összeállítjuk a "csöpögtetőt": a tepsire felkerül a sütőrács. A duplafenekű edény belsejét megtöltjük vízzel. Ez fog gondoskodni arról, hogy a csoki ne éghessen oda.
  4. A duplafenekű edényben felolvasztjuk a csokoládét. Lehetőleg kis lángon próbálkozzunk, különben rosszuljárás esete forog fenn. Ügyeljünk rá, hogy 45 celsius foknál ne legyen melegebb! (+/- 10% tűréssel, a mérnökök kedvéért)
  5. A felolvasztott csokoládéból egy-egy adagot evőkanállal egy-egy szilikonformába öntünk. (Azbeszt-kezűek előnyben)
  6. A formában lévő csokoládét eloszlatjuk egyenletesen minden oldalon, majd a felesleget a forma fejjel lefelé fordításával kiöntjük belőle.
  7. A kész kosárkát a formával együtt, fejjel lefelé, a rácsra helyezzük.
  8. Ismételgessük a 4-6 lépéseket, míg a csoki vagy a forma el nem fogy, ügyelve rá, hogy az olvasztott csokoládé hőmérséklete ne menjen 45 fok fölé. Jelentősen. (Én egy labor-hőmérővel méricskéltem, bár ez lehet, hogy túlzás)
  9. Ha a forma fogy el előbb, akkor vakarjuk meg a tarkónkat, mert Flóra kiváló receptje az én módosításaimmal pont 20 forma kitöltésére elég. A maradék csoki természetesen bármi másra elhasználható, vagy akár a kész tiramisuk tetejére is önthető. Vissza a tárgyhoz:
  10. Tiramisu-krém. Ezt Flóra pont jól leírja.
  11. Következik az összeszerelés. A lehűlt, megdermedt kosarakat egyenként szedegessük ki a formákból, majd rendezzük el egy fémtálcán.
  12. Minden piskótácskát merítsünk meg egy pillanatra a kávéban, majd minden kosárba rakjunk egy-egy kerek kávés piskótácskát.
  13. Minden kosárba merjünk annyi krémet, ami éppen ellepi a piskótácskát, majd a krémre szórjunk egy csipetnyi fahéjat.
  14. Ezeket ismételjük még kétszer, tehát minden kosárba 3 piskóta és az ezeket borító krém kerül.
  15. A 3 piskóta lerakása és beborítása után a kosár tetején fennmaradó helyet töltsük fel krémmel.
  16. A kész cuccot egy napra behűtjük.
  17. Tálalás: a fémtálcán lévő kosarakra porcukor-szóróval kakaóport hintünk, majd a már nyálukat csöpögtető vendégeinknek felszolgáljuk, akik ettől kötelező jelleggel fognak elalélni.
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 54
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 9425
  • Feltöltés dátuma: 2011. október 26.

Ajánló

Desszertbornak fehéret, édeset. A Babits-féle Érdekházasság szerintem kiváló e célra.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Lorem Ipsum 4 recept

Pár napja készítettem el ezt a finomságot, mikor a társaságban felvetődött, hogy tudásunk összemérése okán le kéne rendezni a saját vacsoracsatánkat, és rendkívüli sikert aratott. 20 darabot csináltam, ami - dacára a főétel mennyiségének és kalóriatartalmának - egy pillanat alatt elfogyott.

Hozzávalók

A kosárkákhoz (20 db)

A tiramisuhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek