r
Nosalty Logó

Tiramisu ahogy Sütőtök készíti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Sütőtök89
Tiramisu ahogy Sütőtök készíti
adag
Előkészítés
perc
süti sütés nélkül
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A krémhez

A piskótához

Összesen 1450 kcal
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A krémhez

A piskótához

Összesen 7261 kcal
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A krémhez

A piskótához

Összesen 248 kcal
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.4 g

Zsír

  • Összesen
    74.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    304 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    638.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    144 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    86 mg
  • Foszfor
    125 mg
  • Nátrium
    254 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    131.1 g
  • Cukor
    83 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    168.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    107 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    61 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    232 mg
  • Retinol - A vitamin:
    104 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    306 micro
Összesen 1450 kcal
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    166.9 g

Zsír

  • Összesen
    372.8 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    1519 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3191.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    135 mg
  • Kálcium
    721 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    429 mg
  • Foszfor
    626 mg
  • Nátrium
    1271 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    655.4 g
  • Cukor
    416 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    842.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    533 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    305 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    28 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    220 micro
  • Kolin:
    1162 mg
  • Retinol - A vitamin:
    519 micro
  • α-karotin
    53 micro
  • β-karotin
    123 micro
  • β-crypt
    46 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1532 micro
Összesen 7261 kcal
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    12.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    108.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    21 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.3 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 248 kcal

Hozzávalók

A krémhez

A piskótához

Elkészítés

A krémhez

  1. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét egyelőre betesszük a hűtőbe. (Hidegen lehet szép kemény habbá felverni.)
  2. A sárgáját 7 ekcukorral, 3 csomag vaníliás cukorralés 0,5 dl rummal kikeverjük, majd hozzáadjuk a mascarponét is.
  3. A fehérjéket ekkor jól felverjük, és a krémbe forgatjuk.
  4. A kávéból, tejből, maradék rumból, 1 ekkakaóból, vaníliás cukorból és kristálycukorból készítünk egy elegyet. Amennyiségek változhatnak,mert ízlés szerint lehet kialakítani, ki mennyire szeretné keserűre-édesre-rumosra-tejesre. A lényeg, hogy legyen egy karakteres aromájú, édes és lágy "tejeskávénk".
  5. Egy tepsit vagy jénait magunk mellé veszünk, és elkezdjük a rétegezést. Először egy kis krémet elsimítunk a tál alján.
  6. A piskótákat pontosan 2 másodpercig beáztatjuk a kávés-tejes szószba, és a krémre rakosgatjuk szabályosan, nem túl szorosan. Nagyon fontos, hogy szigorúan 3 másodperc legyen az áztatás, mert pillanatok alatt szétmállik, 3 másodpercnél kevesebbtől pedig nem szívja meg magát eléggé.
  7. Szóval az első piskótarétegre jön vastagon a krém kb. fele, majd ezt megszórjuk1 ekkakaóval.
  8. A következő réteg ismét az áztatott piskóta, majd a maradék krém, és a legtetejére újabb ekkakaó.
  9. Az egészet 1 napra, de legalább egy éjszakára hűtőben összeérleljük, majd hidegen tálaljuk.
  • Tepsi mérete: 25x35
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 69
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 9933
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 30.

Ajánló

Isteni úgy, ahogy van. Aki viszont nem szereti a nyers tojás felhasználását, az ne ezt a receptet válassza, bár a tiramisu híresen "nyers tojásos" étel.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Sütőtök89 66 recept

Imádom a tiramisut, de életemben egyetlen egyszer ettem olyan igazán csodával felérőt, amit azóta sem tudok kiheverni. :) Sajnos nekem az eredeti leírás, melyben tömény feketekávé szerepel, túl keserű. Egy kedves ismerősünktől származik ez a titkos recept, és szerintem ez a világ legjobb tiramisuja (mint mindenkinek a magáé, de nem baj :D). Sajnos a fényképen levő adagnál elkövettem azt a hibát, hogy elbambultam 1-1 másodpercet, egy csöppet túl is áztak a piskóták, de közben néztem valami romantikus filmet, ez van. :D Eztán nyilvánvalóan nem bírtam kivárni a pihentetési időt, két-három órát vért izzadtam, majd feltéptem a hűtőt, és "lesz, ami lesz"- alapon beleugrottam egy fejest. :D Ha okosan kivártam volna a másnapot, már szépen lehetett volna "vágni", de az élvezeti értékéből nem vont le. :)

Hozzávalók

A krémhez

A piskótához

Címlapról ajánljuk