r
Nosalty Logó

Tiramisu 7. - friss piskótával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Tiramisu 7. - friss piskótával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
süti sütés nélkül
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 695 kcal
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 2769 kcal
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 227 kcal
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    21.6 g

Zsír

  • Összesen
    36.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    315 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1514.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    299 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    157 mg
  • Foszfor
    643 mg
  • Nátrium
    369 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    75.3 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    120.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    136 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    69 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    255 mg
  • Retinol - A vitamin:
    136 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    438 micro
Összesen 695 kcal
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    86.3 g

Zsír

  • Összesen
    147 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    1260 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6059.6 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    150 mg
  • Kálcium
    1197 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    627 mg
  • Foszfor
    2571 mg
  • Nátrium
    1477 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    301.3 g
  • Cukor
    173 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    481.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    542 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    278 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    213 micro
  • Kolin:
    1021 mg
  • Retinol - A vitamin:
    542 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1753 micro
Összesen 2769 kcal
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    12.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    104 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    497.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    98 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    211 mg
  • Nátrium
    121 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.8 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    84 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    144 micro
Összesen 227 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

Elkészítés

A piskótához

  1. Elkészítjük a piskótát. A tojások sárgáját habosra, világos aranysárga színűre keverjük a cukorral és a vaníliás cukorral. A lisztet a sütőporral együtt átszitáljuk. A tojások fehérjéből kemény habot verünk.
  2. Ezután a tojássárgákhoz szitálva hozzáadjuk a lisztet, közben habverővel simára keverjük. Ha sima, egynemű a masszánk, habverő segítségével, nagyon óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjehabot.
  3. Végül sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, előmelegített sütőbe tesszük és szép sárgára sütjük. Ha megsült, pár perc pihenés után lehúzzuk róla a sütőpapírt, félretesszük.
  4. A krémhez a tojások sárgáját a kristálycukorral és a vanília kikapart belsejével (vagy a vaníliás cukorral) habosra, tejfölsűrűségűre kavarjuk. A jól előhűtött mascarponét és az amarettót (vagy a mandulaaromát) hozzáadjuk.
  5. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd nagyon óvatosan a mascarponés krémhez adjuk.
  6. A piskóta ízesítéséhez a hideg feketekávét a rummal (vagy rumaromával) és a porcukorral összekeverjük.
  7. A kihűlt piskótát széles hasábokra, babapiskóta méretűre vágjuk. A piskótahasábok felét egymás mellé, egy megfelelő méretű tálba helyezzük, majd meglocsoljuk őket a kávéval. Vigyázzunk vele, nehogy a piskóta szétázzon.
  8. A krém felét egyenletesen rákenjük, majd megszórjuk kakaóporral.
  9. A maradék piskótából újabb réteget készítünk a hab tetején. Ismét meglocsoljuk óvatosan kávéval. A mascarponés krém maradék felét a piskótára kenjük, tetejét megszórjuk kakaóporral.
  10. Hűtőbe helyezzük minimum 2 órára, de az ideális, ha 24 órát pihentetjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24x36
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 92
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 20767
  • Feltöltés dátuma: 2010. szeptember 23.

Ajánló

Szebb lesz a végeredmény, ha az utolsó krémréteg tetejére bármilyen mintájú, kivágott papírsablont helyezünk, és így szórjuk meg a kakaóporral. Megéri kipróbálni, a végeredmény nagyon tetszetős.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Híres olasz desszert, kötelező kipróbálni!

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?