r
Nosalty Logó

Tilápia salátaágyon

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Tilápia salátaágyon
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A halhoz

A salátához

Az öntethez

A jénai kikenéséhez

Összesen 332 kcal
  • 7% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A halhoz

A salátához

Az öntethez

A jénai kikenéséhez

Összesen 991 kcal
  • 7% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A halhoz

A salátához

Az öntethez

A jénai kikenéséhez

Összesen 52 kcal
  • 7% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    40.4 g

Zsír

  • Összesen
    11.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1980.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    74 mg
  • Kálcium
    189 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    116 mg
  • Foszfor
    454 mg
  • Nátrium
    1142 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.8 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    543.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    448 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    133 mg
  • D vitamin:
    208 micro
  • K vitamin:
    83 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    136 micro
  • Kolin:
    101 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    56 micro
  • β-karotin
    2122 micro
  • β-crypt
    339 micro
  • Likopin
    875 micro
  • Lut-zea
    485 micro
Összesen 332 kcal
  • 7% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    121.1 g

Zsír

  • Összesen
    33.9 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    276 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5942.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    221 mg
  • Kálcium
    568 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    347 mg
  • Foszfor
    1361 mg
  • Nátrium
    3425 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62.3 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    1630.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1344 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    399 mg
  • D vitamin:
    624 micro
  • K vitamin:
    250 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    409 micro
  • Kolin:
    303 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    169 micro
  • β-karotin
    6365 micro
  • β-crypt
    1017 micro
  • Likopin
    2624 micro
  • Lut-zea
    1455 micro
Összesen 991 kcal
  • 7% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    1.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    306.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    177 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    84.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    69 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    329 micro
  • β-crypt
    53 micro
  • Likopin
    136 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 52 kcal

Hozzávalók

A halhoz

A salátához

Az öntethez

A jénai kikenéséhez

Elkészítés

A halhoz

  1. A hal előkészítése: Jénai tál aljába teszünk sütőpapírt, majd kicsit kiolajozzuk. A halat befűszerezzük a grillfűszerrel, borssal, mindkét oldalán. Ráöntünk egy kis olívaolajat. Majd reszelünk rá citromhéjat, rákenjük a fokhagymanyomón átpréselt fokhagymát is, rászórunk 1 csipet friss zsályát, a tetejére pedig hagymaszárakat rakunk. (Ez lehet a kicsírázott hagyma zöldje is.)
  2. Kicsit hagyjuk az ízeket összeérni, majd berakjuk a sütőbe és megsütjük. A hagymaszárak nélkül tálaljuk. 1 szelet citrom levével leöntve fogyasszuk el!
  3. A saláta: Tépkedjük le a salátaleveleket apró darabokra, majd az összes -az előbbiekben leírt módon előkészített- hozzávalóval együtt keverjük össze egy salátástálban.
  4. Öntet: Keverjük össze a hozzávalókat.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 42
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 6185
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A tilápia diétánál ajánlott alacsony kalóriatartalmú hal. Kevés szálka található a filében, de azért nézzük át alaposan, ha gyereknek is adjuk. A saláta ad hoc született a balkonon nevelt növényeim első terméseiből. :) Bocsánat, de az öntet lemaradt a képről, mivel a párom a jó illatok miatt türelmetlenül toporgott az ebédlőben, és sürgetett a fotózással. :)

Hozzávalók

A halhoz

A salátához

Az öntethez

A jénai kikenéséhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?