r
Nosalty Logó

Tikka Masala csirkés saslik

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Tikka Masala csirkés saslik
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
grill
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A saslikhoz

A páchoz

Összesen 369 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A saslikhoz

A páchoz

Összesen 1103 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A saslikhoz

A páchoz

Összesen 47 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39 g

Zsír

  • Összesen
    11.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    104 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    925 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    134 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    110 mg
  • Foszfor
    527 mg
  • Nátrium
    108 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.3 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    656.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    116 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    74 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    116 micro
  • Kolin:
    164 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    194 micro
  • β-karotin
    992 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    4803 micro
  • Lut-zea
    1719 micro
Összesen 369 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    116.9 g

Zsír

  • Összesen
    35 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    312 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2775.1 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    120 mg
  • Kálcium
    402 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    330 mg
  • Foszfor
    1580 mg
  • Nátrium
    323 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    90.9 g
  • Cukor
    55 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    1970.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    349 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    222 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    83 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    54 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    347 micro
  • Kolin:
    493 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    583 micro
  • β-karotin
    2976 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    14409 micro
  • Lut-zea
    5157 micro
Összesen 1103 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    1.5 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    120.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    85.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    25 micro
  • β-karotin
    129 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    626 micro
  • Lut-zea
    224 micro
Összesen 47 Kcal

Hozzávalók

A saslikhoz

A páchoz

Elkészítés

A saslikhoz

  1. A csirkemellet megmossuk, egyforma méretű kockákra vágjuk, besózzuk, borsozzuk.
  2. A csirkemell kockákra ráöntjük a joghurtot, mennyiségtől függően ízesítjük a Tikka Masala fűszerkeverékkel.
  3. Mozsárban összetörjüka fokhagymát, kicsavarjuk a citrom levét. Mindezt hozzáadjuk a páchoz.
  4. Legjobb, ha egy egész este hagyjuk pácolódni a húst. Ha nincs időnk erre, minimum egy órára hagyjuk a húst a pácban.
  5. A zöldségeket megmossuk, a saslikhoz illő méretre vágjuk. Sokkal jobb, ha nem sózzuk őket.
  6. Tetszőleges sorrendben felhúzzuk a pálcákra a zöldségeket és a húsokat.
  7. A sütőt előmelegítjük. Ha odakint sütjük, még jobb.
  8. Amennyiben a sütőt választjuk, egy tepsit béleljünk ki alufóliával. Könnyebb takarítani is később.
  9. Helyezzük el a saslikokat. Locsoljuk meg őket a maradék öntettel és olívaolajjal.
  10. Enyhén meg is sózhatjuk a zöldségeket ekkor. Zöldfűszereket is adhatunk még hozzá.
  11. Ízlés szerint grillezzük a zöldséges-húsos saslikokat.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 158
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 6471
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Valami indiait szerettem volna gyorsan készíteni. Egy kis meglepetés ebédet akartam összehozni. Kuszkusszal és kukoricasalátával tálaltam.

Hozzávalók

A saslikhoz

A páchoz

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek