r
Nosalty Logó

Tigris szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Glaser
Tigris szelet
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 976 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 5866 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 280 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.6 g

Zsír

  • Összesen
    59 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    201 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1048 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    286 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    423 mg
  • Nátrium
    266 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    100.3 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    167 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    277 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    119 mg
  • Retinol - A vitamin:
    252 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    269 micro
  • β-crypt
    60 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    195 micro
Összesen 976 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    93.6 g

Zsír

  • Összesen
    354.2 g
  • Telített zsírsav
    115 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    138 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    82 g
  • Koleszterin
    1203 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6288 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    183 mg
  • Kálcium
    1717 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    230 mg
  • Foszfor
    2539 mg
  • Nátrium
    1598 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    601.8 g
  • Cukor
    321 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    1002.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1664 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    93 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    252 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    243 micro
  • Kolin:
    711 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1515 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1613 micro
  • β-crypt
    359 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1172 micro
Összesen 5866 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    16.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    299.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    121 mg
  • Nátrium
    76 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.7 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    79 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    72 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    77 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 280 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tepsit kivajazzuk, és lisztezzük. A sütőt előmelegítjük.
  2. A tésztához a lisztet elkeverjük a sütőporral, és egy keverőedénybe szitáljuk. A kakaó és az ételszínezék kivételével hozzáadjuk a többi hozzávalót, és robotgéppel először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává keverjük.
  3. A tésztát elfelezzük, az egyik feléhez az ételszínezéket, a másik feléhez a kakaót keverjük.
  4. A tésztát a közepéről indulva a tepsibe töltjük úgy, hogy felváltva 2 ek sárga, majd 2 ek kakaós tészta kerüljön egymás fölé. A tésztát ne simítsuk el, a tepsi oldalát megütögetve hagyjuk, hogy egyenletesen szétosztódjon.
  5. A tepsit a sütő alsó részébe toljuk, és megsütjük.
  6. A barackot lecsöpögtetjük, apró kockákra vágjuk. A süteményt elfelezzük. Az egyik tortalap köré sütőkeretet helyezünk.
  7. A zselatint 10 percre hideg vízbe áztatjuk, majd kicsavarjuk, és feloldjuk.
  8. A ricottát elkeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral és a citromlével. 3 ek-nyit a ricottából a a feloldott zselatinhoz keverünk, majd a megmaradt ricottához keverjük a zselatint.
  9. A tejszínt kemény habbá verjük. Amikor a ricottás massza zselésedni kezd, hozzákeverjük a tejszínhabot, majd a barackdarabokat.
  10. A krémet egyenletesen elsimítjuk a tésztalapon, majd ráhelyezzük a másik tortalapot. A süteményt legalább 3 órára hűtőbe helyezzük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 25x20x5
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 56
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 19995
  • Feltöltés dátuma: 2011. április 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy TV-adásban készítették el ezt a finom süteményt, láttam, megtetszett, én is elkészítettem.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?