r
Nosalty Logó

Tésztás rántotta

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
palice
Tésztás rántotta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 9% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 552 kcal
  • 9% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1654 kcal
  • 9% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 134 kcal
  • 9% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.8 g

Zsír

  • Összesen
    29.6 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    524 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1715.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    80 mg
  • Kálcium
    314 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    493 mg
  • Nátrium
    753 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    262.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    314 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    106 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    178 micro
  • Kolin:
    400 mg
  • Retinol - A vitamin:
    259 micro
  • α-karotin
    108 micro
  • β-karotin
    599 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    1604 micro
Összesen 552 kcal
  • 9% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    98.4 g

Zsír

  • Összesen
    88.7 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1572 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5146.2 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    239 mg
  • Kálcium
    941 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    195 mg
  • Foszfor
    1478 mg
  • Nátrium
    2258 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    108.1 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    786.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    942 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    85 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    50 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    535 micro
  • Kolin:
    1201 mg
  • Retinol - A vitamin:
    778 micro
  • α-karotin
    324 micro
  • β-karotin
    1796 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    7719 micro
  • Lut-zea
    4812 micro
Összesen 1654 kcal
  • 9% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    7.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    127 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    415 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    119 mg
  • Nátrium
    182 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    76 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    97 mg
  • Retinol - A vitamin:
    63 micro
  • α-karotin
    26 micro
  • β-karotin
    145 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    623 micro
  • Lut-zea
    388 micro
Összesen 134 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Olajjal kikenünk egy jénai tálat, és a cérnametéltet úgy szárazon szétterítjük a tál aljára.
  2. A tojásokat felverjük, beleöntjük a tejet, sózzuk, borsozzuk és beleszórjuk a finomra vágott petrezselyemlevelet.
  3. Mindezt ráöntjük a tésztára, megrázogatva, döntögetve a tálat, hogy a tésztát mindenhol megáztassa.
  4. A virslit feldaraboljuk és egyenletesen rászórjuk a tojásos masszára. A zöldborsót is rászórjuk.
  5. A paradicsomot felkarikázzuk és befedjük vele az egész masszát.
  6. Addig sütjük, ameddig a paradicsom kicsit megfonnyad és a rántotta felpúposodik, mindenhol jól átsül és már nem folyik.
  7. Mikor kivettük, akkor mindjárt melegen felvágjuk kockákra és tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20X30
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 73
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 5878
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Saját ötletelés :) Egyszer kellett egy gyors vacsit összehozni abból, ami éppen kéznél volt, s azóta jól bevált receptként sokszor elkészítem.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!