r
Nosalty Logó

Tepsis zöldborsó tésztával-tojással-csirkemellfilével

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Éva-Anyóca
Tepsis zöldborsó tésztával-tojással-csirkemellfilével
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tepsis csirkéhez

A tésztához

A tálaláshoz

Összesen 1043 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tepsis csirkéhez

A tésztához

A tálaláshoz

Összesen 6247 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tepsis csirkéhez

A tésztához

A tálaláshoz

Összesen 133 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    49.5 g

Zsír

  • Összesen
    54.8 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    361 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2265.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    98 mg
  • Kálcium
    262 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    125 mg
  • Foszfor
    668 mg
  • Nátrium
    1099 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    83.7 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    371.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    363 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    94 mg
  • D vitamin:
    69 micro
  • K vitamin:
    276 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    318 micro
  • Kolin:
    300 mg
  • Retinol - A vitamin:
    231 micro
  • α-karotin
    103 micro
  • β-karotin
    1534 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    2058 micro
  • Lut-zea
    2954 micro
Összesen 1043 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    296.8 g

Zsír

  • Összesen
    328.8 g
  • Telített zsírsav
    121 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    123 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    46 g
  • Koleszterin
    2165 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13595.3 g
  • Cink
    31 mg
  • Szelén
    586 mg
  • Kálcium
    1571 mg
  • Vas
    41 mg
  • Magnézium
    751 mg
  • Foszfor
    4007 mg
  • Nátrium
    6597 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    501.9 g
  • Cukor
    77 mg
  • Élelmi rost
    53 mg

VÍZ

  • Összesen
    2231.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2180 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    564 mg
  • D vitamin:
    417 micro
  • K vitamin:
    1658 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    93 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1911 micro
  • Kolin:
    1803 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1383 micro
  • α-karotin
    620 micro
  • β-karotin
    9203 micro
  • β-crypt
    57 micro
  • Likopin
    12350 micro
  • Lut-zea
    17723 micro
Összesen 6247 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    290.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    141 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    197 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    264 micro
  • Lut-zea
    379 micro
Összesen 133 Kcal

Hozzávalók

A tepsis csirkéhez

A tésztához

A tálaláshoz

Elkészítés

A tepsis csirkéhez

  1. A fokhagymát picire felvágjuk.
  2. A vöröshagymát felkockázzuk.
  3. A húst megmossuk, felszárítjuk, vékony kis szeletekre vágjuk.
  4. Mindkét zöldet mosás, leszárítás után finomra vágjuk.
  5. Lábasban olívaolajon mindkét hagymát kevés sóval megpároljuk, fedő alatt.
  6. Beletesszük a felcsíkozott bacont, pár perc fedő alatt, pároljuk.
  7. Beletesszük a hússzeleteket és sózás, borsozás után, keverés mellet, fehéredésig keverjük, pirítjuk a húst.
  8. Beletesszük a kétféle zöldet, amit apróra vágtunk, és a tyúkhúsleveseket, kevés vizet.
  9. Kis lángon fedő alatt elkezdjük főzni, kóstoljuk meg, és ha kell utána ízesíthetjük, és kb. 35-40 percig puhára főzzük.
  10. Megfőzzük a tojásokat sós vízben, legalább 10 perc alatt, és a forraló vízben hagyjuk kihűlni, majd szépen megpucolhatjuk, és felkarikázzuk.
  11. Sós, olajos lobogó vízben kifőzzük a tésztát, leszűrjük és tepsiben rétegezzük.
  12. Tepsibe tesszük a tésztát, a csirkemelles-bacont, ami a tésztát szépen betakarja, majd a főtt zöldborsót, a tetején mindenhová jusson.
  13. A főtt tojást szeletelve, szépen elegyengetve a tetején, majd a tészta másik felét tejföllel leöntve, az is mindenütt fedje.
  14. A mozzarellát félbe vágva, a tetején elhelyezzük (vagy reszelt trappista sajt).
  15. A sütő középső rácsán, előmelegített sütőbe téve, kb. 170 fokon, 25-30 perc alatt aranybarnára sütjük.
  16. Tálaljuk a tányéron a csirkemelles, zöldborsós-tojásos tésztát díszítve paprikával, paradicsommal, petrezselyemzölddel, salátával.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40 x30 x 6
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 40
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 5453
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 26.

Ajánló

Jó sok sajt, esetleg tejföl.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tepsis zöldborsó tésztával-tojással-csirkemellfilével
Éva-Anyóca 350 recept

Egy könnyű ebédet szerettünk volna. Ennyi a történet. :-)))

Hozzávalók

A tepsis csirkéhez

A tésztához

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

B12-vitamin és folsav – Vitaminok az idegrendszerért!

A B12-vitamin és a folsav hozzájárul a normális pszichológiai funkciókhoz, azaz az olyan kognitív teljesítményekhez, mint a memória, a koncentráció, a tanulás és a problémamegoldás. E vitaminok túl kis mennyiségben való bevitele hosszú távon gyengítheti a kognitív teljesítményt, különösen a memóriát, illetve összefüggésbe hozható a depresszió kialakulásával is.

Hirdetés

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Hirdetés

További cikkek