r
Nosalty Logó

Tepsiben sült süllő, csuka

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Tepsiben sült süllő, csuka
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A halhoz

A fűszerezéshez

A kenéshez

A körethez

Összesen 442 kcal
  • 9% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A halhoz

A fűszerezéshez

A kenéshez

A körethez

Összesen 1773 kcal
  • 9% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A halhoz

A fűszerezéshez

A kenéshez

A körethez

Összesen 75 kcal
  • 9% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • D vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.3 g

Zsír

  • Összesen
    15.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    87 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1426.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    82 mg
  • Foszfor
    616 mg
  • Nátrium
    622 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    288.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    56 mg
  • D vitamin:
    1186 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    104 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 442 kcal
  • 9% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • D vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    141.1 g

Zsír

  • Összesen
    63.4 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    347 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5705.5 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    64 mg
  • Kálcium
    335 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    330 mg
  • Foszfor
    2464 mg
  • Nátrium
    2487 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    150 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    1153 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    140 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    225 mg
  • D vitamin:
    4742 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    218 micro
  • Kolin:
    417 mg
  • Retinol - A vitamin:
    137 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    87 micro
Összesen 1773 kcal
  • 9% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • D vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    2.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    244.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    107 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    204 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 75 kcal

Hozzávalók

A halhoz

A fűszerezéshez

A kenéshez

A körethez

Elkészítés

A halhoz

  1. Az előzőleg megtisztított halat besózzuk, és állni hagyjuk!
  2. Addig elkészítjük a halfűszer-keveréket. Pirospaprikát, sót, borsot, fokhagymaport, majorannát összekeverünk ízlés szerint! (Én tettem bele felaprított házi citromfüvet is!)
  3. A halat beírdaljuk, megkenjük a citromlés olajjal, majd bedörzsöljük a fűszerkeverékkel.
  4. A beírdalt részekbe fél-fél karika citromot teszünk.
  5. A csíkokra vágott sonkával betekerjük a halat.
  6. Kiolajozott tepsibe fektetjük, rászórjuk a hagymakarikákat.
  7. Utoljára még sót szórunk az egészre, nem sokat! Alufóliával letakarjuk a tepsit, és 45 percig sütjük.
  8. Az utolsó 10 percben levesszük a fóliát, a fölösleges olajos keveréket leöntük róla, és további 10 percig sütjük.
  9. Petrezselymes burgonyapürével tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 55 perc
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 108
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 33
  • Össznézettség: 112855
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 30.

Ajánló

Karácsonyra is bátran ajánlom!!!!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Azt mondják a süllő Angliában a királyok eledele! Még szerencse, hogy a párom horgász mániás! Mi szeretjük a halat, és van 1 jó tulajdonsága, hogy nagyon egészséges is. Ugyanezzel a módszerrel készítettem el csukát és pontyot is.

Hozzávalók

A halhoz

A fűszerezéshez

A kenéshez

A körethez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?