r
Nosalty Logó

Tepsibe sült kacsa krumplival

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
huzsi
Tepsibe sült kacsa krumplival
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A kacsához

A krumplihoz

A káposztához

Összesen 567 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A kacsához

A krumplihoz

A káposztához

Összesen 3401 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A kacsához

A krumplihoz

A káposztához

Összesen 94 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    26 g

Zsír

  • Összesen
    34.1 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    106 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    764.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    124 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    85 mg
  • Foszfor
    369 mg
  • Nátrium
    157 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.2 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    366.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    164 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    145 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    86 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    81 micro
  • Kolin:
    108 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1341 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    40 micro
  • Lut-zea
    670 micro
Összesen 567 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    156 g

Zsír

  • Összesen
    204.4 g
  • Telített zsírsav
    68 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    93 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    636 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4589.5 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    121 mg
  • Kálcium
    742 mg
  • Vas
    36 mg
  • Magnézium
    508 mg
  • Foszfor
    2217 mg
  • Nátrium
    940 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    246.9 g
  • Cukor
    72 mg
  • Élelmi rost
    41 mg

VÍZ

  • Összesen
    2199.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    984 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    870 mg
  • D vitamin:
    124 micro
  • K vitamin:
    513 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    51 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    485 micro
  • Kolin:
    647 mg
  • Retinol - A vitamin:
    312 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8048 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    240 micro
  • Lut-zea
    4017 micro
Összesen 3401 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    5.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    129.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    62 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    227 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    7 micro
  • Lut-zea
    113 micro
Összesen 94 Kcal

Hozzávalók

A kacsához

A krumplihoz

A káposztához

Elkészítés

A kacsához

  1. A beírdalt kacsahúst fűszerezzük előző este. A fokhagymát is hozzáadjuk (fokhagymanyomón préseljük át), jól lezárjuk egy edénybe, és a hűtőbe tesszük.
  2. Másnap a krumplit meghámozzuk, hasábokra vágjuk, majd fűszerezzük. A kacsahúst a tepsibe helyezzük bőrrel lefelé a fűszerezett krumplival, letakarjuk alufóliával, és sütőbe helyezzük. Minimum 2 órán át sütjük alufólia alatt, majd ha a hús megpuhult, megfordítjuk, hogy bőrével felfelé legyen, és alufólia nélkül tovább pirítjuk. A hús sütési ideje függ a kacsa fiatalságától vagy öregségétől.
  3. Míg sül a kacsa, a vöröskáposztát apró szeletekre vágjuk, majd a lábosba olívalolajat teszünk egy kis cukorral, melyet karamellizálunk, ráhelyezzük a káposztát pici sóval, köménnyel, és fedő alatt pároljuk. Amikor már puhább a káposzta, akkor rátesszük az ecetet.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 160 perc
  • Receptkönyvben: 207
  • Tegnapi nézettség: 18
  • 7 napos nézettség: 135
  • Össznézettség: 120761
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 10.

Ajánló

Ajánlok hozzá hideg világos sört!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kaptunk egy kacsát, aminek a húsos részét megsütöttük, a csontos részét és a belsőségét levesnek főztük meg. Ízletes és laktató finomság, próbáld ki!

Hozzávalók

A kacsához

A krumplihoz

A káposztához

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek