r
Nosalty Logó

Tepertős pogácsa Viky konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
*Viky*
Tepertős pogácsa Viky konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 10% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 1019 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 8153 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 350 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.1 g

Zsír

  • Összesen
    54.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    125 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2158.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    114 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    277 mg
  • Nátrium
    1668 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    100.5 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    94.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    111 micro
  • Kolin:
    117 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    172 micro
Összesen 1019 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    233.2 g

Zsír

  • Összesen
    435.9 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    1002 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    17269 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    426 mg
  • Kálcium
    909 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    329 mg
  • Foszfor
    2218 mg
  • Nátrium
    13343 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    804.4 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    758.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    521 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    212 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    886 micro
  • Kolin:
    932 mg
  • Retinol - A vitamin:
    519 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1373 micro
Összesen 8153 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10 g

Zsír

  • Összesen
    18.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    738.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    571 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 350 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kefirt és a cukrot meg langyosítjuk, majd felfuttatjuk benne az élesztőt.
  2. A lisztet a 2 csapott evőkanál sóval elkeverjük. Közepébe mélyedést készítünk.
  3. A felfuttatott élesztőbe beletesszük a tojásokat. Jól elkeverjük, majd a liszt közepébe öntjük, és lágy tésztát gyúrunk belőle. Meleg helyen kb 30 percig kelesztjük.
  4. A tepertőt ledaráljuk hozzáadok egy csapott evőkanál sót és a borsot. Jól elkeverjük. Ezután a megkelt tésztával jól összedolgozzuk.
  5. Kb. 2 cm vastagra kinyújtjuk, majd hajtogatjuk. 30 perc múlva újra kinyújtjuk és hajtogatjuk. Mindezt 3x30 percenként.
  6. A sütőt 200 C-ra előmelegítjük. A tésztát kb. 1,5 cm vastagra kinyújtjuk. Tetejét késsel vékonyan bevagdossuk vízszintesen és függőlegesen (berácsozzuk).
  7. Pogácsaszaggatóval kiszúrjuk a pogácsákat, és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. Helyet hagyva egymás közt.
  8. A tetejüket megkenjük tojássárgájával, majd a sütőben kb. 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük. Nekem 83 db 4 cm átmérőjű pogi jön ki belőle.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 16
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 3294
  • Feltöltés dátuma: 2020. május 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tepertős pogácsa Viky konyhájából
*Viky* 2 recept

A család egyik kedvence.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek