r
Nosalty Logó

Tepertős galuska és paprikás burgonya

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Éva-Anyóca
Tepertős galuska és paprikás burgonya
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A galuskához

A burgonyához

A hagymaalaphoz

A tálaláshoz

Összesen 1356 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A galuskához

A burgonyához

A hagymaalaphoz

A tálaláshoz

Összesen 5423 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A galuskához

A burgonyához

A hagymaalaphoz

A tálaláshoz

Összesen 151 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40.1 g

Zsír

  • Összesen
    73.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    178 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1350 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    290 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    111 mg
  • Foszfor
    470 mg
  • Nátrium
    418 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    133.1 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    524.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    222 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    66 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    101 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    112 micro
  • Kolin:
    163 mg
  • Retinol - A vitamin:
    161 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    694 micro
  • β-crypt
    96 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    827 micro
Összesen 1356 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    160.6 g

Zsír

  • Összesen
    294.7 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    710 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5400.1 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    205 mg
  • Kálcium
    1162 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    444 mg
  • Foszfor
    1879 mg
  • Nátrium
    1670 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    532.3 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    42 mg

VÍZ

  • Összesen
    2096.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    889 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    264 mg
  • D vitamin:
    140 micro
  • K vitamin:
    404 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    449 micro
  • Kolin:
    654 mg
  • Retinol - A vitamin:
    642 micro
  • α-karotin
    36 micro
  • β-karotin
    2775 micro
  • β-crypt
    385 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3309 micro
Összesen 5423 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    8.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    152.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    59 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    78 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    93 micro
Összesen 151 Kcal

Hozzávalók

A galuskához

A burgonyához

A hagymaalaphoz

A tálaláshoz

Elkészítés

A galuskához

  1. A burgonyákat sós vízben héjastól feltesszük főni, majd hagyjuk ebben a vízben kihűlni, ha langyos, vizet leöntve, pucolhatjuk is, és felkockázhatjuk.
  2. A hagymákat lereszeljük, az olajon kevés sóval, fedő alatt puhára pároljuk, tűzről levéve, beletesszük az őrölt pirospaprikát, a kicsi kockákra vágott burgonyát, átkeverjük óvatosan, sózzuk, és kicsit borsozzuk ízlés szerint. Tálalásig melegen tartjuk.
  3. Egy tálban a melegvízbe beletesszük, és elkeverjük a tepertőkrémet, majd beletesszük a tojásokat, a finomra vágott petrezselymet, sót és borsot ízlés szerint, majd a lisztet, és jó alaposan eldolgozzuk, szükség szerint tegyünk bele meleg vizet és/vagy lisztet, hogy könnyen szaggatható galuskatésztát kapjunk. Kicsit pihentessük.
  4. Feltesszük a sós vizet forrni, és forráskor szaggassuk bele a galuskát (nokedlit), ha feljön a víz tetejére, kiszedhetjük, lecsepegtetjük, és tálba szedve, meleg helyen tartjuk.
  5. Tálaljuk a burgonyát sült fokhagymás csirkemájjal és kacsamájjal. Tálaljuk a galuskát finom, friss házi lecsóval. Tálalhatjuk reszelt sajttal és tejföllel is.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 34
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 3964
  • Feltöltés dátuma: 2011. október 30.

Ajánló

Finom bor. Savanyúság. Burgonyához: fokhagymás sült csirkemáj, kacsamáj. Galuskához: lecsó.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tepertős galuska és paprikás burgonya
Éva-Anyóca 350 recept

Kevés lecsó alapanyagom volt, -kevés csirke és kacsamáj. A köreten gondolkodtam, és hogy mindenki kedvére tegyek, a lecsóhoz a galuskát készítettem el, a tepertőkrém nagyon kellemes ízt adott neki. A májakhoz pedig hagymás-pirospaprikás, főtt burgonyakockát gondoltam ki. Ez a galuska recept is a tepertőkrém vásárlásakor ötlött fel bennem. Nagyon szép színe és finom íze lett. Ízlett a családnak, ezért a második alkalommal lecsóval tálaltam.Elsőnek simán tejföllel és sajttal, kíváncsi voltam, hogy ízlik a családnak. Bevált:-)) Így, nagyon finom főételhez nagyon finom köret került. Vagy mondhatnám úgy is, nagyon finom köretújdonságokhoz finom főételt adtam. Mindenki változtathatja ízlése szerint, vagy el is hagyhatja, mindenesetre egy próbálkozást mindegyik megér :-). Ennyi a történet.

Hozzávalók

A galuskához

A burgonyához

A hagymaalaphoz

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek