r
Nosalty Logó

Tepertőkrémes-káposztás burgonya

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Éva-Anyóca
Tepertőkrémes-káposztás burgonya
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A káposztás burgonyához

A tepertőkrémhez

Összesen 1288 kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A káposztás burgonyához

A tepertőkrémhez

Összesen 6437 kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A káposztás burgonyához

A tepertőkrémhez

Összesen 119 kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    45.1 g

Zsír

  • Összesen
    96.2 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    541 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2994 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    501 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    116 mg
  • Foszfor
    604 mg
  • Nátrium
    1714 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62.8 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    775.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    399 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    78 mg
  • D vitamin:
    113 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    154 micro
  • Kolin:
    424 mg
  • Retinol - A vitamin:
    394 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    895 micro
Összesen 1288 kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    225.4 g

Zsír

  • Összesen
    480.8 g
  • Telített zsírsav
    94 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    68 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    2705 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    14970.1 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    241 mg
  • Kálcium
    2505 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    578 mg
  • Foszfor
    3022 mg
  • Nátrium
    8568 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    314.1 g
  • Cukor
    64 mg
  • Élelmi rost
    55 mg

VÍZ

  • Összesen
    3876.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    1997 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    388 mg
  • D vitamin:
    564 micro
  • K vitamin:
    137 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    771 micro
  • Kolin:
    2120 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1968 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    295 micro
  • β-crypt
    64 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4474 micro
Összesen 6437 kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    8.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    276.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    56 mg
  • Nátrium
    158 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 119 kcal

Hozzávalók

A káposztás burgonyához

A tepertőkrémhez

Elkészítés

A káposztás burgonyához

  1. A burgonyát sós vízben, héjastól feltesszük főni, kb. 45-50 perc alatt kész (minőségtől és nagyságtól is függ), a vízben hagyjuk kihűlni, ha langyos kivesszük, pucolható.
  2. Sós vízben feltesszük főni a tojásokat, és kb. 12 perc után kikapcsoljuk, azt is a vízben hagyjuk kihűlni, majd pucolhatjuk, tojásszeletelővel vágjuk fel.
  3. A hagymákat lereszeljük.
  4. A káposztát egy szűrőbe tesszük, a levét lecsepegtetjük, deszkán, éles késsel, kicsire vágjuk fel.
  5. Lábasban az olajon a vöröshagymát és fokhagymát kevés sóval, fedő alatt puhára pároljuk, majd beletesszük a savanyú káposztát, és kicsi lángon, fedő alatt, néhányszor megkeverve, puhára pároljuk, és pirítjuk, kb. 15-20 perc alatt.
  6. A burgonyát pucoljuk, ha langyos, és felszeleteljük.
  7. A tojásokat, ha megfőttek és langyosak, pucoljuk, és felkarikázzuk.
  8. A tepsi alját kirakjuk a burgonyaszeletekkel, két sor, erre jön a hagymás-káposzta, erre rakunk egy sor kézzel morzsolt tepertőkrémet, erre jön egy sor főtt tojás, erre a következő sor burgonyakarika, erre megint a tepertőkrémet morzsoljuk a burgonyára, legvégül az utolsó sor burgonyakarika kerül.
  9. Befedjük a tejföllel, megszórjuk a reszelt sajttal, és a már előmelegített sütőbe téve, 20-25 perc alatt, összepirítjuk az egész rakottat, a sajt aranybarna lesz.
  10. Ha kész, kicsit várjunk, hogy éles késsel felkockázva, kiszedhessük, tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x30x8
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 42
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 2939
  • Feltöltés dátuma: 2011. október 29.

Ajánló

Finom bor. Tejföl, aki gondolja: esetleg fehér kenyér.( Már a tepertőkrém miatt ).

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tepertőkrémes-káposztás burgonya
Éva-Anyóca 350 recept

A húsboltban, a szokásos hétvégén mit főzzek húsok vásárlásakor, felfedeztem egy finomnak látszó terméket, amit előttem sok ismerős vásárolt. Nagyon érdekesnek találtam, és meg is mozgatta a fantáziámat, hogy mit is lehetne vele kezdeni, ha a pirítós kenyérre kenve, már talán unalmassá válik. Ekkor született ez az ötlet :-). Lesz ismétlés. :-)))

Hozzávalók

A káposztás burgonyához

A tepertőkrémhez

Címlapról ajánljuk

Új séf váltja Széll Tamást a Lidl Konyhában

Lezárult egy meghatározó korszak a Lidl Konyhában, mivel 10 év után a Michelin Young Chef díjas Mizsei Jani, a MÁK séfje váltja Széll Tamás, Michelin-csillagos séfet. Ezenfelül pedig komoly változások mentek végbe a vállalat nagyköveti csapatában is.

Nosalty

További cikkek