r
Nosalty Logó

Tengeri sügér sarkantyúka-salátával

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Tengeri sügér sarkantyúka-salátával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
wok
  • 8% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Sügér

Saláta

Összesen 184 kcal
  • 8% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Sügér

Saláta

Összesen 366 kcal
  • 8% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Sügér

Saláta

Összesen 42 kcal
  • 8% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    26.3 g

Zsír

  • Összesen
    5.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    659.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    310 mg
  • Nátrium
    152 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    287.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    141 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    305 micro
  • K vitamin:
    59 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    95 mg
  • Retinol - A vitamin:
    86 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    659 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    481 micro
Összesen 184 kcal
  • 8% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    52.6 g

Zsír

  • Összesen
    11.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    126 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1318.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    100 mg
  • Kálcium
    132 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    157 mg
  • Foszfor
    621 mg
  • Nátrium
    304 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.3 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    575.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    283 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    610 micro
  • K vitamin:
    118 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    109 micro
  • Kolin:
    189 mg
  • Retinol - A vitamin:
    171 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    1318 micro
  • β-crypt
    51 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    962 micro
Összesen 366 kcal
  • 8% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    1.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    151.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    66 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    70 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    151 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    110 micro
Összesen 42 kcal

Hozzávalók

Sügér

Saláta

Elkészítés

Sügér

  1. A vajat felolvasztjuk egy serpenyőben vagy wokban.
  2. A tengeri sügért belehelyezzük pikkelyeivel lefelé.
  3. Sózzuk, borsozzuk, 2 percig sütjük oldalanként.

Saláta

  1. Közben a salátaleveleket falatnyi darabokra vágjuk, és két tányéron elosztjuk.
  2. Az uborkát felkockázzuk, a salátára szórjuk.
  3. A zellerszárakat felszeljük, a tányérokon elosztjuk.
  4. A megsült tengeri sügért a tányérokra helyezzük.
  5. A sarkantyúka virágokat a saláta tetejére illesztjük úgy, hogy a meleg hal ne érjen hozzá, mert megfonnyasztja az érzékeny virágot.
  6. Azonnal fogyasztjuk.
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 7
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 1622
  • Feltöltés dátuma: 2016. augusztus 17.

Ajánló

A sarkantyúka virág szedésekor győződjünk meg, hogy rovarok ne bújjanak meg a virágban. Levelei szüretelésekor a pillangópetékre figyeljünk, amik a levél alsó felén rejtőznek fehér pöttyök formájában. Ha valami kétes dolgot találunk, inkább dobjuk ki. A sarkantyúkát árvácskával is kiválthatjuk. A sarkantyúka leveleit is becsempészhetjük a salátába. A sarkantyúkát magról könnyen nevelhetünk, elég szárazságtűrő, de a fiatal növényeket védjük a csigáktól. Konyhakész virágot nehéz beszerezni és nagyon költséges.  

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Salátáinkat érdekesebbé tehetjük ehető virágokkal vagy levelekkel is. El sem hinnénk mennyi virágot ehetünk! Csak felsorolás értékűen: kamilla, mályvarózsa, árvácska, viola, büdöske, borágó, kankalin, törökszegfű, hölgyestike, más néven hesperis matronials, körömvirág, búzavirág, szegfű. A sarkantyúka, más néven kapucnisvirág levele is ehető. Borsra emlékeztető íze van.

Hozzávalók

Sügér

Saláta

Címlapról ajánljuk

További cikkek