r
Nosalty Logó

Téli penne

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
J.K.
Téli penne
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1400 kcal
  • 10% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 5598 kcal
  • 10% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 170 kcal
  • 10% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    70.9 g

Zsír

  • Összesen
    61.4 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    149 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3942.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    118 mg
  • Kálcium
    1222 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    212 mg
  • Foszfor
    1188 mg
  • Nátrium
    1183 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    141.2 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    449.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2560 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    64 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    229 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    414 micro
  • Kolin:
    138 mg
  • Retinol - A vitamin:
    258 micro
  • α-karotin
    9211 micro
  • β-karotin
    22966 micro
  • β-crypt
    116 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    1341 micro
Összesen 1400 kcal
  • 10% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    283.6 g

Zsír

  • Összesen
    245.7 g
  • Telített zsírsav
    89 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    108 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    596 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    15771.4 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    471 mg
  • Kálcium
    4888 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    849 mg
  • Foszfor
    4753 mg
  • Nátrium
    4731 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    19 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    564.7 g
  • Cukor
    118 mg
  • Élelmi rost
    62 mg

VÍZ

  • Összesen
    1797.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10242 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    36 mg
  • C vitamin:
    256 mg
  • D vitamin:
    64 micro
  • K vitamin:
    915 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    80 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1657 micro
  • Kolin:
    550 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1032 micro
  • α-karotin
    36846 micro
  • β-karotin
    91862 micro
  • β-crypt
    464 micro
  • Likopin
    11 micro
  • Lut-zea
    5363 micro
Összesen 5598 kcal
  • 10% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    7.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    481.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    149 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    145 mg
  • Nátrium
    144 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.2 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    313 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    1125 micro
  • β-karotin
    2804 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    164 micro
Összesen 170 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkemellet előző este felöntjök tejjel, hozzáadunk1 gerezd felaprított fokhagymát.
  2. A hagymát kockákra vágjuk, és 2-3 evőkanál repceolajon megdinszteljük. Kb. a felénél hozzáadjuk afelaprított gerezd fokhagymát. Feltesszük forrni avizet atésztához.
  3. A kaliforniai paprikát apró kockákra váguk, hozzáadjuk a hagymához.
  4. A sárgarépákat megmossuk, megpucoljuk, és a uborkagyalu segítségével vékony szeletekre vágjuk. Ezt is a serpenyőbe öntjük, és pároljuk a többi zöldséggel együtt.
  5. A húst apró kockákra vágjuk, és hozzáadjuk a zöldségekhez. Megfűszerezzük az alapot (só, bors, koriander, szerecsendió, rozmaring...).
  6. A tésztát itt már beleönthetjük a forró, sósvízbe.
  7. Amikor a hús már teljesen megpárolódott, felöntjük tejföllel és tejszínnel. Beletesszük az apróra vágott petrezselymet is (a díszítéshez félretehetünk belőle egy 1/2 evőkanálnyit). 2-3 percig főzzük a masszát.
  8. Hozzákeverünk 1 nagy evőkanál mézet és a 100 g darált mogyorót. Ezt kb. 1 percig főzzük. Amennyiben nem elég ízletes, tehetünk még bele pl. szerecsendiót, sót.
  9. Leszűrjük a tésztát, és összekeverjük a masszával.
  10. Reszelt parmezánnal (vagy más karakteresebb sajttal) és őrölt petrezselyemmel díszítjük.
  • Receptkönyvben: 16
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4919
  • Feltöltés dátuma: 2011. március 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ismét kísérleteztem a kéznél lévő hozzávalókkal. A férjemnek bejött. Előkészületet a pácoláson kívül szinte nem is igényelt, mivel a hagyma után pont annyi idő alatt vágtam fel a többi hozzávalót, amennyi alatt az előző lépés összetevői megpárolódtak. Szinte a tésztával együtt elkészül az egész.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek