r
Nosalty Logó

Tejszínhabos - epres torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Tejszínhabos - epres torta
adag
Sütés
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A krémhez

A bevonáshoz

Összesen 1000 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A krémhez

A bevonáshoz

Összesen 7989 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A krémhez

A bevonáshoz

Összesen 258 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16 g

Zsír

  • Összesen
    60.3 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    241 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1046.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    280 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    83 mg
  • Foszfor
    422 mg
  • Nátrium
    230 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    101.2 g
  • Cukor
    60 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    158.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    321 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    51 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    134 mg
  • Retinol - A vitamin:
    315 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    68 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    212 micro
Összesen 1000 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    128.4 g

Zsír

  • Összesen
    482.1 g
  • Telített zsírsav
    212 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    147 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    94 g
  • Koleszterin
    1929 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8368.8 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    195 mg
  • Kálcium
    2237 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    662 mg
  • Foszfor
    3375 mg
  • Nátrium
    1840 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    809.6 g
  • Cukor
    482 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

VÍZ

  • Összesen
    1268.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2567 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    48 mg
  • C vitamin:
    282 mg
  • D vitamin:
    411 micro
  • K vitamin:
    56 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    442 micro
  • Kolin:
    1072 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2520 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    547 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1699 micro
Összesen 7989 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    15.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    271.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.3 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    83 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    82 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 258 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A bevonáshoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojásokat szétválasztjuk. A tojássárgáját a porcukorral habosra keverjük, majd hozzáöntjük az olajat és elkeverjük. Ezután beleöntjük a meleg vizet is, és ezzel is simára keverjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral, és belekeverjük a darabolt diót és a csokoládét is. A lisztes keveréket a tojásos masszába vegyítjük. A tojásfehérjéből kemény habot verünk, és óvatosan a tojásos masszába keverjük.
  2. Az így elkészített tésztát egy kizsírozott, kilisztezett, vagy sütőpapírral kibélelt tortaformába öntjük, elsimítjuk, majd előmelegített sütőben megsütjük. Az olajos piskótát egy sütőrácsra téve kihűtjük.
  3. A krémhez a pudingport, a porcukrot és a zselatin fixet összekeverjük, majd a tejszínnel csomómentesen elkeverjük. Ezután beleöntjük a tejet is, és a keveréket robotgéppel felverjük (kb. 10 perc). A kész krémet rövid időre hűtőszekrénybe tesszük, hogy kicsit megszilárduljon.
  4. A kihűlt piskótát vízszintesen három részre vágjuk. Az első lapot tortatányérra helyezzük, rákenjük a krém felét, majd kirakjuk a gyümölcs felével. Rátesszük a középső lapot, erre simítjuk a krém másik felét, és kirakjuk a gyümölcs másik felével, végül rátesszük a harmadik lapot is. A tortát 1-2 órára hűtőszekrénybe tesszük, hogy teljesen megszilárduljon.
  5. A bevonáshoz a tejszínből kemény habot verünk, és ezzel a habbal bevonjuk a tortát. Meghintjük csokireszelékkel és díszíthetjük egész gyümölcsökkel.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Tepsi mérete: 28
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 31
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6916
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon finom desszert... kissé kalóriadús, de megéri megkóstolni! :)

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A bevonáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek