r
Nosalty Logó

Tejszínes-zöldséges csirke wokban

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
BackerMan
Tejszínes-zöldséges csirke wokban
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
wok
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A csirkéhez

A tagliatelle tésztához

Összesen 482 kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A csirkéhez

A tagliatelle tésztához

Összesen 1925 kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A csirkéhez

A tagliatelle tésztához

Összesen 92 kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.7 g

Zsír

  • Összesen
    17.5 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    161 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2309.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    63 mg
  • Kálcium
    280 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    98 mg
  • Foszfor
    582 mg
  • Nátrium
    1279 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.4 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    284 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    158 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    78 micro
  • Kolin:
    155 mg
  • Retinol - A vitamin:
    128 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    356 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1617 micro
Összesen 482 kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    126.6 g

Zsír

  • Összesen
    70 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    646 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9238.9 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    253 mg
  • Kálcium
    1119 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    394 mg
  • Foszfor
    2327 mg
  • Nátrium
    5114 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    197.5 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    1135.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    632 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    74 mg
  • D vitamin:
    116 micro
  • K vitamin:
    168 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    42 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    312 micro
  • Kolin:
    620 mg
  • Retinol - A vitamin:
    513 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1424 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6467 micro
Összesen 1925 kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    3.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    437.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    242 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    67 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    306 micro
Összesen 92 kcal

Hozzávalók

A csirkéhez

A tagliatelle tésztához

Elkészítés

A csirkéhez

  1. Elkészítjük a tésztát.
  2. Előkészülünk. (Szeretem, ha minden kéznél van, nem kell keresgélni és aprítani.) A póréhagymátés a cukkinit felkarikázzuk, a csirkemellet és a zellert csíkokra vágjuk, és a gombát felkockázzuk.
  3. Felhevítjük az olajat és beletesszük a hagymát. Tegyünk rá 1 tk sót. Mikor szépen megdinsztelődött, akkor mehet rá a zeller és a gomba. 5 percig főzzük, és tegyük rá a petrezselyemzöldet, sózzuk, borsozzuk.
  4. Tegyük bele a csirkét és a cukkinit, egyet keverjünk rajta, és öntsük fel az alaplével. (Ha éppen nincs otthon alaplé, akkor vizet használok és dobok bele húsleves kockát.) Majdnem készre főzzük.
  5. Mikor szinte teljesen puha a hús, akkor tegyük rá a citromhéjat, keverjünk rajta egyet és öntsük rá a tejszínt. Forraljuk össze és ha kell, még ízesítjük.
  6. A tésztát főzzük ki és tálaljuk, a tetejére szórjuk a sajtot (elhagyható).
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 27
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 5150
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
BackerMan 39 recept

Régóta ki akartam próbálni a tagliatellét. Mivel húsra vágytam, így lett hozzá ez a sztroganoff. A tésztával vigyázni kell, mert nekem a raguhoz képest kevés lett. Igaz lehet, hogy csak azért, mert én kézzel nyújtottam és nem tudtam szép, vékonyra kinyújtani. A ragut először egy közepes méretű edénybe próbáltam készíteni, de mikor belekerült a gomba láttam, hogy itt baj van: kicsi az edény. Ezért gyorsan a wokhoz nyúltam. A közeljövőben akartam is wokot készíteni, de nem ennyire közelre gondoltam. 

Hozzávalók

A csirkéhez

A tagliatelle tésztához

Címlapról ajánljuk

További cikkek