r
Nosalty Logó

Tejszínes túrótorta Annababa konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Tejszínes túrótorta Annababa konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 9% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 556 kcal
  • 9% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 4449 kcal
  • 9% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 228 kcal
  • 9% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.3 g

Zsír

  • Összesen
    28.8 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    245 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    864.6 g
  • Cink
    163 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    173 mg
  • Vas
    126 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    266 mg
  • Nátrium
    100 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.5 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    105 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    242 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    51 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    147 mg
  • Retinol - A vitamin:
    237 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    202 micro
Összesen 556 kcal
  • 9% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    154.6 g

Zsír

  • Összesen
    230.1 g
  • Telített zsírsav
    131 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    60 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1963 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6916.5 g
  • Cink
    1305 mg
  • Szelén
    112 mg
  • Kálcium
    1381 mg
  • Vas
    1006 mg
  • Magnézium
    101 mg
  • Foszfor
    2124 mg
  • Nátrium
    796 mg
  • Réz
    50 mg
  • Mangán
    40 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    435.8 g
  • Cukor
    342 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    840.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1932 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    408 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    602 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    219 micro
  • Kolin:
    1173 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1899 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    371 micro
  • β-crypt
    42 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1616 micro
Összesen 4449 kcal
  • 9% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    11.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    101 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    357.4 g
  • Cink
    67 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    52 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.5 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    100 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    31 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    98 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 228 kcal
  • Legnézettebb receptje

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A szétválasztott tojások fehérjét 3 evőkanál hideg vízzel kemény habbá verjük. Közben beleszórunk 7,5 dkg cukrot és hozzáadjuk a vaníliás cukrot.
  2. Beledolgozunk 3 tojássárgáját, majd beletesszük a keményítővel és a sütőporral elvegyített lisztet.
  3. Sütőpapírral kibélelt kapcsos tortaformába simítjuk, és előmelegített sütőben megsütjük.
  4. Hűlni hagyjuk.
  5. A tejet a maradék cukorral, a sóval, a citromhéjjal és a 4 tojás sárgájával kevergetve felhevítjük (ne forraljuk!), majd tálba öntjük.
  6. A zselatint kevés hideg vízzel elkeverjük, és a forró krémbe feloldjuk. Dermedésig hűtőbe tesszük.
  7. A tejszínt habbá verjük (2 csomag habfixálóval).
  8. Ha megdermedt a krém, a túrót és a tejszínhabot óvatosan belekeverjük.
  9. A tortalapot félbevágjuk. Az alsó lapot tortatálra tesszük, és karimát pattintunk köré.
  10. Rásimítjuk a túrókrémet, a felső lappal befedjük, és 3 órára hűtőszekrénybe tesszük.
  11. Porcukorral meghintve tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 40 alkalommal
  • Receptkönyvben: 962
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 27
  • Össznézettség: 83918
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A család kedvenc tortája.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!

Nosalty

További cikkek