Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejszínes-mustáros csirkemáj recept

hozzászólások (14)

tápanyagtartalom-megoszlás

TOP ásványi anyagok

Szelén
Vas
Foszfor
Cink

TOP Vitaminok

B12 A Folát B5

tápanyagtartalom / 1 adag

fehérje

Összesen:
16.3 g

zsír

Összesen:
20.1 g
Telített zsírsav:
7 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
6 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
4 g
Koleszterin:
313 mg

ásványi anyagok

Összesen:
0.9 g
Kalcium:
81 mg
Vas:
7 mg
Magnézium:
27 mg
Foszfor:
323 mg
Kálium:
323 mg
Nátrium:
151 mg
Cink:
2 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
50 µg

szénhidrát

Összesen:
6.8 g
Összes cukor:
2 g
Élelmi rost :
1 g

víz

Összesen:
140.4 g

vitaminok

Összesen:
0 g
C vitamin:
17 mg
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
1 mg
Niacin - B3 vitamin:
8 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
5 mg
B6 vitamin:
1 mg
Összes folát:
499 µg
E vitamin:
4 mg
K vitamin:
0 µg
B12 Vitamin:
14 µg
A vitamin (RAE):
2823 µg
D vitamin:
0 µg

tápanyagtartalom a teljes receptre / 6 adag *

fehérje

Összesen:
97.5 g

zsír

Összesen:
120.7 g
Telített zsírsav:
45 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
42 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
24 g
Koleszterin:
1877 mg

ásványi anyagok

Összesen:
5.5 g
Kalcium:
478 mg
Vas:
45 mg
Magnézium:
165 mg
Foszfor:
1935 mg
Kálium:
1942 mg
Nátrium:
905 mg
Cink:
15 mg
Réz:
2 mg
Mangán:
1 mg
Szelén:
292 µg

szénhidrát

Összesen:
40.7 g
Összes cukor:
12 g
Élelmi rost :
4 g

víz

Összesen:
842.2 g

vitaminok

Összesen:
0.2 g
C vitamin:
106 mg
Tiamin - B1 vitamin:
2 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
9 mg
Niacin - B3 vitamin:
49 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
33 mg
B6 vitamin:
4 mg
Összes folát:
2994 µg
E vitamin:
23 mg
K vitamin:
12 µg
B12 Vitamin:
84 µg
A vitamin (RAE):
16939 µg
D vitamin:
1 µg

tápanyagtartalom / 100 g *

fehérje

Összesen:
8 g

zsír

Összesen:
9.9 g
Telített zsírsav:
3 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
5 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
2 g
Koleszterin:
153 mg

ásványi anyagok

Összesen:
0.4 g
Kalcium:
37 mg
Vas:
4 mg
Magnézium:
13 mg
Foszfor:
158 mg
Kálium:
158 mg
Nátrium:
75 mg
Cink:
1 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
23 µg

szénhidrát

Összesen:
3.3 g
Összes cukor:
1 g
Élelmi rost :
0 g

víz

Összesen:
68.8 g

vitaminok

Összesen:
0 g
C vitamin:
8 mg
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
1 mg
Niacin - B3 vitamin:
4 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
3 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
244 µg
E vitamin:
1 mg
K vitamin:
0 µg
B12 Vitamin:
7 µg
A vitamin (RAE):
1385 µg
D vitamin:
0 µg

Hozzászólások (14)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

mataka
mataka Thu, 2016-01-28 12:01

Szia Skorpió!
Elszeretném készíteni ezt a finomságot, egy kérdésem lenne hogy a csemege uborka ecetes vagy friss? Elöre is köszönöm a választ, Mata

fulopa
fulopa / fulopa Tue, 2011-04-05 16:13

Szia!

Ma megfőztem és tényleg finom lett!
Mivel nem volt itthon tejföl, így kicsit újítottam rajta :-)
Helyette egy tömlős sajtot nyomtam bele, így is finom :-)
Üdv

Skorpió
Skorpió / Skorpió Tue, 2011-04-05 16:40

Szia fulopa!

Aztaaa, így még nem kóstoltuk, az biztos hogy így is nagyon fincsi lehet!
Örülünk, hogy ízlett, és megírtad (nameg köszi az ötletet) :D
Szép napot ;)

Ilcsenzia
Ilcsenzia Thu, 2011-03-24 12:50

Szia,

én főzőtejszín hiánya miatt dupla adag tejföllel (+ egy kis majorannával) készítettem el tegnap, nagyon finom lett! Köszi a receptet!

Skorpió
Skorpió / Skorpió Thu, 2011-03-24 13:16

Kedves Ilcsenzia!
Nagyon örülök, hogy ízlett! Legközelebb én is kipróbálom majorannával. Köszi az ötletet és a visszajelzést! További jó főzöcskézést és szép napot! Üdv Skorpió

Vidtim
Vidtim Mon, 2010-10-18 15:08

Szia Skorpió!
Az lenne a kérdésem, hogy pulykamájból is elkészíthető ez az étel?
Köszönöm.
Timi

nyughatatlan8
nyughatatlan8 Thu, 2010-09-09 14:36

Szia Skorpió!Egy valamikori Planétás kártyán volt ez a recept,nálam időnként az asztalra kerül,nagyon szeretjük.Mindenféleképpen csemegeuborkával készítsétek,mert akkor lesz olyan "vadas ízhatású".Bár én kígyóuborkával nem próbáltam,de az szerintem csak levet ereszt,íze meg semmilyen ebben az ételben.De persze kinek a pap,kinek a papné.De egy biztos:nagyon finom!Köszi Skorpió,hogy feltetted!Üdv.:Éva

Skorpió
Skorpió / Skorpió Fri, 2010-09-10 21:40

Szia Nyughatatlan8!
Örülök, hogy ismered a receptet és még ízlik is : ) mi is nagyon imádjuk! Üdv: Skorpió

csato
csato Thu, 2010-09-09 13:38

Szia!

Biztos finom ki is fogom próbálni,elmentettem!
A baromfi májat bátran lehet sózni,nem keményedik meg!
Amúgy egy szakácstól azt hallottam a sertést is,csak állni kell hagyni utána.Na ezt még nem próbáltam! i.

üdv Csató

272
vöröshagyma 20 dkg
csemegeuborka 10 dkg
csirkemáj 50 dkg
napraforgó olaj 0.5 dl
főzőtejszín 2 dl
mustár 3 ek
tejföl 150 g
bors 1 kk