r
Nosalty Logó

Tejszínes-lazacos zöldségkrém tésztával

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
modosa
Tejszínes-lazacos zöldségkrém tésztával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 273 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1090 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 53 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    13.9 g

Zsír

  • Összesen
    16.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    584.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    120 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    306 mg
  • Nátrium
    76 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.7 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    424.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    131 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    103 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    82 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    63 micro
  • α-karotin
    67 micro
  • β-karotin
    720 micro
  • β-crypt
    116 micro
  • Likopin
    1544 micro
  • Lut-zea
    122 micro
Összesen 273 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    55.5 g

Zsír

  • Összesen
    64.2 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    129 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2337.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    88 mg
  • Kálcium
    482 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    227 mg
  • Foszfor
    1222 mg
  • Nátrium
    302 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    90.8 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    1699.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    523 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    412 mg
  • D vitamin:
    475 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    32 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    327 micro
  • Kolin:
    291 mg
  • Retinol - A vitamin:
    252 micro
  • α-karotin
    268 micro
  • β-karotin
    2881 micro
  • β-crypt
    462 micro
  • Likopin
    6175 micro
  • Lut-zea
    487 micro
Összesen 1090 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    2.8 g

Zsír

  • Összesen
    3.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    117.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    85.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    144 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    309 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 53 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymát apróra vágjuk.
  2. Afokhagymát szétzúzzuk.
  3. A padlizsánt meghámozzuk, és felkockázzuk.
  4. A gombát leöblítjük, a szárát levágjuk, és a kalapokat felkockázzuk (a szára jó lesz majd levesbe, most mehet a mélyhűtőbe).
  5. A paprikákat és a paradicsomot kockákra vágjuk.
  6. Egy magasabb falú teflonserpenyőben felhevítjük az olajat, és megfonnyasztjuk rajta a hagymát.
  7. Hozzáadjuk a fokhagymát, és kb. egy perc múlva az összes többizöldséget is.
  8. Sózunk, borsozunk.
  9. kb. 15 percig kevergetve összefőzzük, majd hozzáadjuk a lazackrémet, a tejszínt és a kefírt, összemelegítjük, de már nem forraljuk.
  10. Apróra vágjuk a friss zöldfűszereket, és a kész krémhez adjuk.
  • Receptkönyvben: 13
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 5491
  • Feltöltés dátuma: 2010. május 31.

Ajánló

Az ebédhez tésztára tettem a krémet, és megszórtam reszelt parmezánnal. Ami estére megmaradt, az kicsit besűrűsödött, és rozskenyérre kenve ettük meg. Legközelebb vendégvárónak fogom megcsinálni, chips-be töltve.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ritkán van ilyen, de most valahogy semmi kedvem nem volt a nagybevásárláshoz. Máskor alig várom a hétvégi piacolást, bejárom a Corát elejétől a végéig, most viszont csak arra vágytam, hogy mihamarabb feljussak a hegyre, és ember ne szóljon hozzám. Vasárnapra aztán annyira kiürült a kamra és a mélyhűtő, hogy tényleg nem volt mese, el kellett indulni. Pünkösdkor. A helyi zöldségesben szerencsémre ezúttal sem kellett csalódnom, nyitva volt, tele friss, szép áruval. Padlizsán, gomba, fürtös paradicsom, kaliforniai paprikák mindenféle színben. Ennyi gyönyörűségből és a hűtőben lévő vastartalékból csak ki tudtam hozni valami finomat.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!