r
Nosalty Logó

Tejszínes-karamellás Toffifee torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Ana Princely Cake
Tejszínes-karamellás Toffifee torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Fehér piskótalap

Csokis piskótalap

Karamellkrém

Csokidíszek

A torta elkészítése

Összesen 797 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Fehér piskótalap

Csokis piskótalap

Karamellkrém

Csokidíszek

A torta elkészítése

Összesen 9563 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Fehér piskótalap

Csokis piskótalap

Karamellkrém

Csokidíszek

A torta elkészítése

Összesen 246 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.5 g

Zsír

  • Összesen
    35 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    285 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    635.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    179 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    223 mg
  • Nátrium
    153 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    106.5 g
  • Cukor
    78 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    88.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    277 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    62 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    180 mg
  • Retinol - A vitamin:
    273 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    294 micro
Összesen 797 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    174.2 g

Zsír

  • Összesen
    420 g
  • Telített zsírsav
    234 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    118 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    3425 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7628.3 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    316 mg
  • Kálcium
    2143 mg
  • Vas
    35 mg
  • Magnézium
    589 mg
  • Foszfor
    2681 mg
  • Nátrium
    1837 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1277.6 g
  • Cukor
    940 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    1065.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3320 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    740 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    424 micro
  • Kolin:
    2155 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3276 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    532 micro
  • β-crypt
    63 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3525 micro
Összesen 9563 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    10.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    88 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    196.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    86 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    85 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    91 micro
Összesen 246 Kcal

Hozzávalók

Fehér piskótalap

Csokis piskótalap

Karamellkrém

Csokidíszek

A torta elkészítése

Elkészítés

Fehér piskótalap

  1. A sárgájákat habosra keverjük a fele cukorral.
  2. A fehérjéket habbá verjük a maradék cukorral.
  3. A sárgájába beletesszük a fele habot, és lazán kicsit elkeverjük, majd a többi habbal és a liszttel lazán összekeverjük.
  4. Sütőpapírral fedett sütőlemezen megsütjük 180 fokon szép világos barnára.

Csokis piskótalap

  1. A csokis lapot ugyanúgy készítjük el mint a fehéret, csak a lisztbe bele kell keverni előtte a kakaóport.
  2. Kétfelé osztjuk a tésztát, két lap lesz belőle.

Karamellkrém

  1. A cukrot karamellizáljuk szép pirosra, majd óvatosan hozzáöntjük a 7,5 dl tejet.
  2. Addig kevergetjük, míg el nem olvad.
  3. 1,5 dl tejben elkeverjük a pudingport, és gyorsan hozzáöntjük folyamatos keverés közben a karamelles tejhez.
  4. Ha besűrűsödött, elzárjuk, és teljesen hagyjuk kihűlni.
  5. Felverjük keményre a tejszínt a habfixszel, és lazán összekeverjük a krémet.

Csokidíszek

  1. A táblás csokoládét felolvasztjuk gőz felett.
  2. Celofánból tölcsért készítünk, amibe beleöntjük a folyékony csokoládét.
  3. Ollóval kicsi lyukat vágunk rá, és egy tálcára helyezett celofánra kinyomkodjuk a képen látható formákat.
  4. Hűtőbe tesszük, majd, ha megdermedt, akkor óvatosan lehúzzuk róla, s feldíszítjük vele a tortát.

A torta elkészítése

  1. A fehér piskótalapokból kiszúrunk 2 db karikát.
  2. Az egyik karikát megkenjük egy kis krémmel, majd a csokis piskótát is teljesen megkenjük a krémmel, csíkokra vágjuk.
  3. A csokis csíkokat feltekerjük, mint egy csigát, és a tortalap közepére helyezzük.
  4. Rátekerjük a többi csokis-krémes lapot is, majd ráhelyezzük a fehér piskótakorongot a tetejére.
  5. A torta oldalát, és tetejét is teljesen bekenjük a maradék krémmel. Édes piskótamorzsával bepanírozzuk. Feldíszítjük felvert tejszínhabbal és csokidíszekkel, illetve a Toffifee szemekkel körberakjuk, amit előzőleg félbevágtunk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 40x40
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 75
  • Tegnapi nézettség: 8
  • 7 napos nézettség: 55
  • Össznézettség: 30874
  • Feltöltés dátuma: 2018. június 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Ana Princely Cake 10 recept

Ez egy nagyon-nagyon finom, könnyű torta. Eredetileg a receptben vajjal kell kihabosítani a karamellt, de kicsit lightosabbra szerettem volna, így született meg a tejszínhabos változat, ami szerintem nagyon jóra sikeredett.

Hozzávalók

Fehér piskótalap

Csokis piskótalap

Karamellkrém

Csokidíszek

A torta elkészítése

Címlapról ajánljuk

További cikkek