r
Nosalty Logó

Tejszínes - habos vendégváró

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Tejszínes - habos vendégváró
adag
Sütés
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A piskótához

A habhoz

A töltelékhez

Összesen 752 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A piskótához

A habhoz

A töltelékhez

Összesen 3010 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A piskótához

A habhoz

A töltelékhez

Összesen 319 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.5 g

Zsír

  • Összesen
    50.7 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    341 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    721.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    179 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    293 mg
  • Nátrium
    168 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63.1 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    99.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    414 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    61 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    189 mg
  • Retinol - A vitamin:
    406 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    93 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    223 micro
Összesen 752 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    57.9 g

Zsír

  • Összesen
    202.6 g
  • Telített zsírsav
    106 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    71 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    1362 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2886.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    112 mg
  • Kálcium
    716 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    199 mg
  • Foszfor
    1172 mg
  • Nátrium
    674 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    252.5 g
  • Cukor
    174 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    397.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1655 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    243 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    185 micro
  • Kolin:
    758 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1622 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    371 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    892 micro
Összesen 3010 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    21.6 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    145 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    307.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    125 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.9 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    176 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    81 mg
  • Retinol - A vitamin:
    173 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    95 micro
Összesen 319 Kcal

Hozzávalók

A piskótához

A habhoz

A töltelékhez

Elkészítés

A piskótához

  1. A cukrot habosra keverjük a margarinnal, majd egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját.
  2. A lisztet elkeverjük a sütőporral, és lassan felváltva a tejjel, hozzákeverjük a tojásos cukorhoz.
  3. Egy sütőlemezt kibérelünk sütőpappírral, és a piskótát beletesszük.
  4. A piskóta tetejére tesszük a cukorral fölvert tojásfehérjét, majd meghintjük a mandulával.
  5. Megsütjük a sütő alsó részén.
  6. Mikor kihűlt, kettévágjuk (ez lesz az alsó felső lap), és a közepét megkenjük tejszínhabbal.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Tepsi mérete: 30x30
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 157
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 14884
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 07.

Ajánló

Lehet dupla adagot sütni, és akkor nem kell kettévágni!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egyike a nagyon kedvelt süteményeimnek. Egyszerű, és hamar elkészíthető mint a legtöbb svéd sütemény. A képen úgy látszik mintha ... de ezt a süteményt sajnos nem lehet másképp.... Ezt a süteményt kóstolni kell, nem egy kép alapján hanem teljes egyességében kell megbírálni.

Hozzávalók

A piskótához

A habhoz

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek