r
Nosalty Logó

Tejszínes borsós pulyka

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Macska
Tejszínes borsós pulyka
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 14% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 342 kcal
  • 14% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 2052 kcal
  • 14% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 114 kcal
  • 14% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.3 g

Zsír

  • Összesen
    11.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    123 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1092.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    404 mg
  • Nátrium
    498 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.3 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    226.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    120 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    158 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    829 micro
Összesen 342 kcal
  • 14% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    248.1 g

Zsír

  • Összesen
    67.8 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    740 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6555.2 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    247 mg
  • Kálcium
    457 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    398 mg
  • Foszfor
    2426 mg
  • Nátrium
    2989 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    73.7 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    1358.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    361 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    13 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    97 mg
  • D vitamin:
    84 micro
  • K vitamin:
    55 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    86 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    242 micro
  • Kolin:
    719 mg
  • Retinol - A vitamin:
    280 micro
  • α-karotin
    42 micro
  • β-karotin
    949 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4976 micro
Összesen 2052 kcal
  • 14% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.9 g

Zsír

  • Összesen
    3.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    366.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    136 mg
  • Nátrium
    167 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    76 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    278 micro
Összesen 114 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az olajon megdinszteljüka kockára vágott vöröshagymát.
  2. A húst megmossuk, felkockázzuk, majd a vöröshagymához adjuk és néhány percig megpirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, hozzátesszük a babérlevelet és a fokhagymát, majd ha egy kicsit kifehéredtek a húsdarabok, akkor felöntjük a borral.
  3. Amikor már majdnem puha a hús (kb. 20 perc), hozzáadjuk a zöldborsót, és azzal együtt tovább főzzük. (Már nem kell sok, 5-10 perc.)
  4. Közben a tejszínt elkeverjük a liszttel és a mustárral.
  5. Ha megpuhult a hús és a borsó, akkor a tejszínes liszttel behabarjuk, és még egy percig összefőzzük.
  6. Rizzsel vagy tésztával tálaljuk.
  • Elkészítettem: 99 alkalommal
  • Receptkönyvben: 77
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 11419
  • Feltöltés dátuma: 2013. október 27.

Ajánló

Bármilyen pulykahúsból csinálhatjuk, ehhez talán még tökéletesebben megfelel a pulykacomb, mint a mell, mert az szaftosabb. A piacokon kapható apró húsból vagy medalionból is szoktam készíteni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Régóta nagy kedvencünk, de valamiért régóta nem főztem. Volt nagy öröm, hogy eszembe jutott!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek