r
Nosalty Logó

Tejmentes pudingos rizsfelfújt

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Timbamami
Tejmentes pudingos rizsfelfújt
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 2% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 401 kcal
  • 2% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 3223 kcal
  • 2% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 140 kcal
  • 2% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    14.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    408.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    93 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    108 mg
  • Nátrium
    172 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    200.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    97 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    68 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    91 micro
Összesen 401 kcal
  • 2% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.9 g

Zsír

  • Összesen
    112.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3266.2 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    103 mg
  • Kálcium
    744 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    156 mg
  • Foszfor
    860 mg
  • Nátrium
    1374 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    495.8 g
  • Cukor
    56 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    1604.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    548 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    329 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    772 micro
  • Kolin:
    438 mg
  • Retinol - A vitamin:
    547 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    731 micro
Összesen 3223 kcal
  • 2% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.8 g

Zsír

  • Összesen
    4.9 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    142.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    37 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 140 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Habverővel csomómentesre keverjük a vízben a kókusztejport, és feltesszük főni. Beleteszünk 1 nagy bögre rizst egy csipet sóval, és puhára főzzük.
  2. Míg fő a rizs, elkészítjük a rizstejes vaníliás pudingot.
  3. Mindkettőt hagyunk langyosra hűlni, de közben néha megkevergetjük.
  4. Míg hűl a rizs és a puding, a tojásokat szétválasztjuk sárgájára és fehérjére. A sárgájába belekeverjük a cukrot és a reszelt citromhéjat, és habosra keverjük habverővel.
  5. A tojásfehérjét kemény habbá verjük.
  6. A langyos rizsbe belekeverjük a langyos pudingot, majd a tojássárgáját. Végül óvatosan a kemény habbá vert tojásfehérjét is.
  7. Kivajazott tűzálló tálba öntjük a masszát, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15-20 perc aranybarnára sütjük. Ha még folyós egy picit, akkor letesszük a legalsó szintre a sütőben, és még 140 fokon tovább sütjük kicsit. Mire kihűl, teljesen elnyeri tökéletes állagát, ami a puding miatt biztos, hogy nem lesz száraz!:)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 61
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 13430
  • Feltöltés dátuma: 2014. február 06.

Ajánló

Mi hidegen, sárgabaracklekvárral szeretjük a legjobban.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tejmentes pudingos rizsfelfújt
Timbamami 10 recept

Gyermekeim tejérzékenysége miatt jó pár alkalommal kísérleteztem tejmentes rizsfelfújtat készíteni, és ez a recept vált be a legjobban. Nagyon lágy, krémes rizskók vált belőle, ami csak úgy eteti magát.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek