r
Nosalty Logó

Tejfölös-zöldbabos csirkegulyás

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Iluska
Tejfölös-zöldbabos csirkegulyás
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 483 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 2412 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 80 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.4 g

Zsír

  • Összesen
    31 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    119 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    828.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    313 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    232 mg
  • Nátrium
    203 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.3 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    306.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    83 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    50 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    73 micro
  • β-karotin
    419 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    808 micro
Összesen 483 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    132 g

Zsír

  • Összesen
    155.2 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    596 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4142 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    109 mg
  • Kálcium
    1567 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    268 mg
  • Foszfor
    1161 mg
  • Nátrium
    1015 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    101.5 g
  • Cukor
    67 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    1533.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    415 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    82 mg
  • D vitamin:
    47 micro
  • K vitamin:
    251 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    29 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    228 micro
  • Kolin:
    366 mg
  • Retinol - A vitamin:
    219 micro
  • α-karotin
    365 micro
  • β-karotin
    2093 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4040 micro
Összesen 2412 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    5.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    137.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    38 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    69 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    134 micro
Összesen 80 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zsíron üvegesre pároljuk az apróra vágott vöröshagymát. Piros fűszerpaprikával meghintjük, és gyorsan kevés vizet aláöntünk. Pároljuk pár percig.
  2. A megmosott csirkecombot megtisztítjuk, bőrét félretesszük, kockára vagdossuk. Pároljuk kb. 20 percig. Majd felöntjük annyi vízzel, amennyi bőven ellepi a húst. 20 percet főzzük.
  3. Hozzáadjuk a zöldbabot, fokhagymát. A fűszereket a főzés végén adjuk hozzá!
  4. Együtt főzzük kb. 40-50 percig, majd elkeverjük a tejfölt, a főzőléből merünk kicsit. Hozzáöntjük, és tejjel felengedjük a gulyást. Lassú tűzön felforraljuk, mikor forr, kész.
  5. Tálalhatjuk puha kenyérszelettel. Jó étvágyat!
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 49
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2669
  • Feltöltés dátuma: 2015. február 16.

Ajánló

Lehet több tejjel is felönteni, attól függ, milyen levesesen szeretjük!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gazdag, finom, laktató étel, mely után már csak egy kis desszertet kell kínálni, és kész a tökéletes fogás!! :-))

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek