r
Nosalty Logó

Tejfölös tavaszi leves sajtgaluskával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
dorcus89
Tejfölös tavaszi leves sajtgaluskával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 242 kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1946 kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 120 kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    15 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    895.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    134 mg
  • Nátrium
    654 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.3 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    136.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    321 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    1242 micro
  • β-karotin
    3077 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    573 micro
Összesen 242 kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    60.9 g

Zsír

  • Összesen
    120.1 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    200 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7162.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    77 mg
  • Kálcium
    502 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    262 mg
  • Foszfor
    1069 mg
  • Nátrium
    5229 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    162.3 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

VÍZ

  • Összesen
    1095.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2565 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    239 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    154 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    373 micro
  • Kolin:
    247 mg
  • Retinol - A vitamin:
    100 micro
  • α-karotin
    9934 micro
  • β-karotin
    24615 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    4581 micro
Összesen 1946 kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    7.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    442.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    323 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    158 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    614 micro
  • β-karotin
    1520 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    283 micro
Összesen 120 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymát apróra kockázzuk, a sárga- és fehérrépát karikákra vágjuk, a karalábét ha szeretjük kockázzuk, ha nem, akkor csak félbevágjuk. Kevés olajon a hagymát elkezdjük párolni, majd kb. 5 perc után hozzáadjuk a felkockázott bacont, és így együtt puhára pároljuk.
  2. Ezután hozzáöntjük a zöldségeket, azaz a répákat, borsót, karalábét. Majd sózzuk, és 1 dl vizet hozzáöntünk, így 10 perc alatt puhára pároljuk a zöldségeket.
  3. Ha félpuhára párolódtak, akkor hozzáöntünk kb. 2 l vizet és beledobjuk a leveskockákat, megszórjuk majorannával, fedő alatt puhára főzzük a zöldségeket.
  4. Ezalatt <a href="https://www.nosalty.hu/recept/sajtgaluska-zoldseglevesbe-illo" target="_blank">elkészítjük a sajtgaluskát</a>. Ha kész, beleszaggatjuk, felforraljuk.
  5. A tejfölt közben csomómentesre keverjük a liszttel és petrezselyemmel egy külön edénybe. Egy merőkanállal 1-2 kanálnyi forró levest merünk a tejfölre, és jól kikeverjük. Majd ezután ezt a forró, leveses-tejfölös keveréket a nagy leveses fazékba visszaöntjük, gyorsan elkeverjük, majd hagyjuk egyet-kettőt forrni, és kész is.
  6. Melegen tálaljuk.
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 149
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 12136
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tejfölös tavaszi leves sajtgaluskával
dorcus89 81 recept

Rettentően levesmániás vagyok. Nem számít, milyen leves, az jöhet. Ez az egyik első "nemkrémleves" levesem. Mivel a süteményekkel kezdtem a szakácskodásom, utána jöttek a krémlevesek, húsok. Majd az idő múlásával egyre több mindent "kellett" megtanulnom sütni-főzni. Ez az egyik nagy sikerű saját levesem. Mindenféle variációban készítettem már, az alap mindig ugyanaz, a többi attól függ, éppen milyen hangulatom van. Lehet tárkonyosan is vagy csirkével, eddig akárhol főztem, nagy sikere volt. A sajtgaluska pedig Harmathy Ildikó konyhájából való, köszönet érte!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek