r
Nosalty Logó

Tejfölös - sajtos rakott csirkemell

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Tejfölös - sajtos rakott csirkemell
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 16% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 532 kcal
  • 16% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 2124 kcal
  • 16% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 188 kcal
  • 16% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43.3 g

Zsír

  • Összesen
    29.9 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    170 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1723.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    237 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    478 mg
  • Nátrium
    896 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    180.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    155 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    140 mg
  • Retinol - A vitamin:
    152 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    13 micro
Összesen 532 kcal
  • 16% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    173.4 g

Zsír

  • Összesen
    119.6 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    679 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6893.6 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    187 mg
  • Kálcium
    949 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    244 mg
  • Foszfor
    1913 mg
  • Nátrium
    3586 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    81.6 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    720.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    621 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    59 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    123 micro
  • Kolin:
    562 mg
  • Retinol - A vitamin:
    609 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    131 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 2124 kcal
  • 16% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.5 g

Zsír

  • Összesen
    10.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    614.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    171 mg
  • Nátrium
    320 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 188 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Összekeverjük a lisztet, a pirospaprikát, a majorannát, a borsot, a sót és az összetört fokhagymát.
  2. A csirkemellet ujjnyi vastag szeletekre szeljük és megmossuk.
  3. Beleforgatjuk a csirkemell szeleteket a fűszeres - lisztes keverékbe, és belehelyezzük őket egy kiolajozott tepsibe.
  4. Rákarikázzuk a vöröshagymát, és megszórjuk reszelt sajttal.
  5. Összekeverjük a tejfölt 4 evőkanál olajjal és a köménnyel, és meglocsoljuk vele a csirkét.
  6. Sütőben készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 372
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 35
  • Össznézettség: 55865
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 15.

Ajánló

Én hasábburgonyával kínáltam, de szerintem sokféle köret jó hozzá. Ki mit szeret. Mivel tejfölös étel, ezért először úgy gondoltuk, hogy nem illik hozzá savanyúság, de érdekes módon mégis jó mellé.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a receptet a nagymamámtól kaptam. Nekünk nagyon ízlett, ezért megosztom, hátha másnak is finom perceket okoz. :) Én kb. 30 percig alufólia alatt sütöttem, utána levettem és addig volt még a sütőben, ameddig megpirult a teteje.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!