r
Nosalty Logó

Tejfölös nyúlpaprikás vörösborral, füstöltszalonnával

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Olaszné Anci
Tejfölös nyúlpaprikás vörösborral, füstöltszalonnával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 784 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 3132 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 132 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • B6 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    64.7 g

Zsír

  • Összesen
    44 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    223 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1201.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    75 mg
  • Kálcium
    120 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    86 mg
  • Foszfor
    754 mg
  • Nátrium
    154 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.3 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    447.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    87 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    22 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    55 micro
  • β-karotin
    281 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    141 micro
Összesen 784 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • B6 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    258.6 g

Zsír

  • Összesen
    175.8 g
  • Telített zsírsav
    66 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    60 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    892 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4806.5 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    299 mg
  • Kálcium
    482 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    345 mg
  • Foszfor
    3018 mg
  • Nátrium
    614 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    1791 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    350 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    87 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    115 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    95 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    200 micro
  • Kolin:
    91 mg
  • Retinol - A vitamin:
    245 micro
  • α-karotin
    219 micro
  • β-karotin
    1124 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    564 micro
Összesen 3132 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • B6 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    10.8 g

Zsír

  • Összesen
    7.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    201.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    126 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    216 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 132 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Előkészítés:
  2. A vöröshagymát, fokhagymát felkockázzuk.
  3. A füstöltszalonnát csíkokra vágjuk.
  4. A zöldpaprikát kettévágjuk.
  5. A paradicsomokat negyedeljük.
  6. A nyulat a paprikáshoz feldaraboljuk
  7. Hideg vízben áztatjuk.
  8. Elkészítés
  9. A füstöltszalonnát kisütjük.
  10. Rátesszük a hagymákat, ledinszteljük.
  11. Beletesszük a paradicsomot, paprikát.
  12. Levesszük a tűzről és belekeverünk 1ek fűszerpaprikát.
  13. Hozzáadunk 2 dl vizet, forraljuk, amí a víz elpárolog.
  14. Belerakjuk a felaprított nyúlhúst.
  15. Beleöntünk 2dl vörösbort és vízzel felengedjük.
  16. Sózzuk, borsozzuk, őrölt köményt adunk hozzá.
  17. Fedő alatt puhára főzzük. (nekem 2,5 óra kellett)
  18. Közben az elfort levet pótóljuk.
  19. Ha a hús puha, hozzáöntjük a maradék 1dl vörösbort - ha még nem ittuk meg -.
  20. Annyi fűszerpaprikát adunk hozzá, hogy szép szine legyen.
  21. A tejfölt kis tálkába öntjük.
  22. Beletesszük a lisztet és szedünk hozzá a paprikás levéből.
  23. Csomómentesre elkeverjük.
  24. Beleöntjük a paprikásba és összeforraljuk.
  • Elkészítettem: 60 alkalommal
  • Receptkönyvben: 261
  • Tegnapi nézettség: 20
  • 7 napos nézettség: 249
  • Össznézettség: 211202
  • Feltöltés dátuma: 2011. április 10.

Ajánló

Én hasábburgonyát főztem hozzá köretnek, de bármit adhatunk hozzá,amit más paprikásoknál megszoktunk. Lehűtött sört, vagy ízlés szerint finom bort ajánlok mellé.  

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tejfölös nyúlpaprikás vörösborral, füstöltszalonnával
Olaszné Anci 191 recept

Egy baráti házaspárral szoktunk időnként a kertben bográcsolni. Ők nyulakat tenyésztenek, így mindig van utánpótlás. Náluk így mindig nyúlpaprikást eszünk - nagy örömünkre - mert mi nagyon szeretjük. A barátnőm  szokott belőle levest  is főzni. A combjából  szeleteket vág le, mert rántva is nagyon  finom. Mi nagyon szerencsések voltunk, mert kaptunk tőlük egy egész nyulat konyhakészen. Úgy gondoltam, ha már van egy nyulam, mindent  ki próbálok belőle. Tettem el másnapra  egy pár szeletet rántani  is.  A csontos részekből úgy 4-5 db  egy kissebb  leveses  fazékba landolt. Jól bezöldségeltem és egy   nagyon finom gyenge kis húsos csontleves főtt belőle. Hát ezért adtam meg 4 főre a receptet a nyúlpaprikáshoz, mert ennyi maradt paprikásnak a nyusziból.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek