r
Nosalty Logó

Tejfölös-ketchupos csirkeragu

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
J.K.
Tejfölös-ketchupos csirkeragu
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 842 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 1680 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 141 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    65.8 g

Zsír

  • Összesen
    53.1 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    254 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2282.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    69 mg
  • Kálcium
    579 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    105 mg
  • Foszfor
    867 mg
  • Nátrium
    655 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.4 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    408.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    866 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    54 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    213 mg
  • Retinol - A vitamin:
    253 micro
  • α-karotin
    2485 micro
  • β-karotin
    6106 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    2715 micro
  • Lut-zea
    369 micro
Összesen 842 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    131.5 g

Zsír

  • Összesen
    106.2 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    507 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4565 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    138 mg
  • Kálcium
    1158 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    210 mg
  • Foszfor
    1735 mg
  • Nátrium
    1311 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.9 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    817.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1732 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    107 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    43 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    115 micro
  • Kolin:
    425 mg
  • Retinol - A vitamin:
    506 micro
  • α-karotin
    4970 micro
  • β-karotin
    12211 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    5430 micro
  • Lut-zea
    739 micro
Összesen 1680 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.9 g

Zsír

  • Összesen
    8.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    379.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    96 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    144 mg
  • Nátrium
    109 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    68 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    144 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    42 micro
  • α-karotin
    413 micro
  • β-karotin
    1016 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    452 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 141 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Megdinszteljük a hagymát.
  2. Hozzáadjuk a csíkokra vágott bacon szalonnát és kissé megpirítjuk.
  3. Felkarikázzuk a paprikát, hozzáadjuk az alaphoz és félpuhára dinszteljük.
  4. A répát vékony karikákákra vágjuk, ráöntjük a ragura, és puhára pároljuk.
  5. A húst felkockázzuk és megszabadítjuk a rajta maradt inas részektől, hozzákeverjük az alaphoz és fűszerezzük az őrölt és száraz fűszerekkel. Ízlés szerint készre pároljuk vagy enyhén megpirítjuk.
  6. Ráöntünk fél citrom levét és egy evőkanál balzsamecetet. A petrezselymet fis elaprítjuk és hozzákeverjük a raguhoz.
  7. A húshoz öntjük a pohár tejfölt és a 3 evőkanál ketchupot is és kb. 2 perc alatt készre főzzük.
  • Receptkönyvben: 88
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 7681
  • Feltöltés dátuma: 2011. április 03.

Ajánló

Ketchup-imádóknak és merészebb szakácsoknak... Elsősorban a rizshez passzol. Akinek túl savanyúnak tűnik, tehet hozzá egy evőkanál mézet is. Ha reszelt parmezánt, ementálit vagy egyéb erősebb sajtot szórunk a tetejére, akkor még pikánsabb lesz.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A mustáros-tejfölös csirkét is imádjuk, de már az összes variációja kezd unalmas lenni, csakúgy, mint a mézes gyümölcsös csirkének...

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

B12-vitamin és folsav – Vitaminok az idegrendszerért!

A B12-vitamin és a folsav hozzájárul a normális pszichológiai funkciókhoz, azaz az olyan kognitív teljesítményekhez, mint a memória, a koncentráció, a tanulás és a problémamegoldás. E vitaminok túl kis mennyiségben való bevitele hosszú távon gyengítheti a kognitív teljesítményt, különösen a memóriát, illetve összefüggésbe hozható a depresszió kialakulásával is.

Hirdetés

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Hirdetés

További cikkek