r
Nosalty Logó

Tejfölös hagymakrémleves sárgaborsó gombóccal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Lizinka_
Tejfölös hagymakrémleves sárgaborsó gombóccal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír

leveshez

sárgaborsó gombóchoz

Összesen 315 kcal
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír

leveshez

sárgaborsó gombóchoz

Összesen 1254 kcal
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír

leveshez

sárgaborsó gombóchoz

Összesen 75 kcal
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    9.2 g

Zsír

  • Összesen
    17.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1392.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    102 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    157 mg
  • Nátrium
    1075 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.3 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    334.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    221 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    112 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    74 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    114 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1279 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    151 micro
Összesen 315 kcal
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    36.6 g

Zsír

  • Összesen
    70.3 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5570.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    407 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    200 mg
  • Foszfor
    626 mg
  • Nátrium
    4300 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    129.3 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    1339.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    883 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    142 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    448 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    296 micro
  • Kolin:
    213 mg
  • Retinol - A vitamin:
    457 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5115 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    603 micro
Összesen 1254 kcal
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2.2 g

Zsír

  • Összesen
    4.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    339.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    38 mg
  • Nátrium
    262 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    81.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    54 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    312 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 75 kcal

Hozzávalók

leveshez

sárgaborsó gombóchoz

Elkészítés

leveshez

  1. A hagymákat felszeleteljük, és egy lábasban megolvasztott margarinon üvegesre fonnyasztjuk.
  2. Felengedjük forró vízzel, beletesszük a húsleveskockákat, és készre főzzük. Botmixerrel péppé zúzzuk, majd félretesszük.
  3. A tejföllel elkeverjük az étkezési keményítőt, és felengedjük egy kevéske levessel. Ezt visszaöntjük a fazékba. Jól elkeverjük, és gyenge tűzön forraljuk egy-két percet.
  4. Félretéve beletesszük az apróra vágott snidlinget, és fedővel letakarjuk.

sárgaborsó gombóchoz

  1. A sárgaborsót válogatás és mosás után gyengén sós vízben feltesszük főni.
  2. Egy fokhagyma gerezdet felaprítunk, és kevéske olajon megfuttatjuk.
  3. A puha sárgaborsót leszűrjük, meghintjük pirospaprikával, ráöntjük a fokhagymás olajat, és botmixerrel pépesítjük.
  4. Gombócokat formálunk belőle, és a kívánt mennyiséget tányérokba rakjuk. Rámerjük a forró levest, és fogyasztjuk.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 48
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 2516
  • Feltöltés dátuma: 2015. április 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tejfölös hagymakrémleves sárgaborsó gombóccal
Lizinka_ 591 recept

A hagymakrémleves sokszor visszatérő, kedvenc ételünk. Egy régi ismerős unszolására sárgaborsó gombóccal is kipróbáltuk. Különleges levesbetét, próbáljátok ki!

Hozzávalók

leveshez

sárgaborsó gombóchoz

Címlapról ajánljuk

Mézédes eprespite-receptek

Végre dübörög az eperszezon, s bár nem éppen a legolcsóbb alapanyag, kizárt, hogy lemondjunk róla egy teljes évre, szóval hajrá, készüljön legalább egy epres pite!

Nosalty

9 ázsiai leves, amit ha megkóstolsz, szerelmes leszel

Temérdek rizs- vagy üvegtészta esetleg udon- vagy göndör búzatészta, megannyi különleges fűszer, a magyar konyha számára szokatlan feltét és ízvilág. Az ázsiai levesek annyira finomak és addiktívak, hogy nem csoda, hogy jó ideje megőrül értük a világ!

Nosalty

További cikkek