r
Nosalty Logó

Tejfölös-habos narancstorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Tejfölös-habos narancstorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 722 kcal
  • 4% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 2163 kcal
  • 4% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 184 kcal
  • 4% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.3 g

Zsír

  • Összesen
    38.4 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    348 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    638.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    177 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    256 mg
  • Nátrium
    136 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    80.2 g
  • Cukor
    56 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    222.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    372 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    47 mg
  • D vitamin:
    68 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    71 micro
  • Kolin:
    222 mg
  • Retinol - A vitamin:
    357 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    108 micro
  • β-crypt
    124 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    448 micro
Összesen 722 kcal
  • 4% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    49 g

Zsír

  • Összesen
    115.3 g
  • Telített zsírsav
    63 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    1045 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1915.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    96 mg
  • Kálcium
    532 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    102 mg
  • Foszfor
    769 mg
  • Nátrium
    407 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    240.7 g
  • Cukor
    168 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    667.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1115 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    142 mg
  • D vitamin:
    205 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    212 micro
  • Kolin:
    666 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1070 micro
  • α-karotin
    25 micro
  • β-karotin
    325 micro
  • β-crypt
    373 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1345 micro
Összesen 2163 kcal
  • 4% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    9.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    89 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    163 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    65 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.5 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    95 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    91 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    32 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    114 micro
Összesen 184 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A krémhez a tejfölt egy tálba tesszük, a tejszín és a zselatin kivételével összekeverjük. A zselatint vízbe áztatjuk 5 percig, majd kicsavarjuk, és egy-két kanál vízben lassú tűzön felolvasztjuk. Amíg a zselatin hűl, a tejszínt habbá verjük.
  2. A langyos zselatinhoz hozzáteszünk pár kanál tejfölös krémet, jól elkeverjük, és beleöntjük a többi tejfölbe. Belevegyítjük a tejszínt is.
  3. 4 tojásos piskótát sütünk szokásos módon, vagy készen vásárolunk. A piskótát kettévágjuk, és a krém kétharmadával megtöltjük, a többit a torta tetejére kenjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 25
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3885
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon egyszerű és könnyű sütemény! Másnap még jobb, mikor a krém kicsit beivódik a piskótába. A krém nem egy masszív krém, de így jó, mert különben nem "inná" be a piskóta.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!