r
Nosalty Logó

Tejfölös gyümölcstorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
nyultanti
Tejfölös gyümölcstorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 610 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 4874 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 203 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    28.7 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    89 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    477.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    194 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    147 mg
  • Nátrium
    89 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    79 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    124.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    169 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    163 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 610 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    78.9 g

Zsír

  • Összesen
    229.7 g
  • Telített zsírsav
    113 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    67 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    710 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3818.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    96 mg
  • Kálcium
    1554 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    268 mg
  • Foszfor
    1176 mg
  • Nátrium
    709 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    632 g
  • Cukor
    341 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    996.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1355 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    67 mg
  • D vitamin:
    55 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    150 micro
  • Kolin:
    320 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1307 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    270 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    335 micro
Összesen 4874 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    9.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    158.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    49 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.2 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 203 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet, acukrot, a vajat, a sütőport és a tojást sima tésztává gyúrjuk.
  2. A tészta felét lisztes kézzel, zsírozott kapcsos tortaformába nyomjuk. A peremét szintén kizsírozzuk. A maradék tésztából vékony hengert formálunk, és a forma alsó peremét körben kibéleljük vele. A mutató és középső ujjunkkal kb. 3 cm-re a forma pereméhez felhúzzuk. A tészta alját többször villával megbökjük, a formát hidegre állítjuk. (Ha úgy érezzük, hogy nem tökéletes a tészta, ne aggódjunk, a krém összetartja majd a tortát.)
  3. A konzerv gyümölcsöt egy szitában lecsöpögtetjük, és a levet felfogjuk. Ha friss gyümölcsöt használunk, megtisztítjuk. Mindenképp olyan gyümölcsöt válasszunk, ami a hosszú sütést bírni fogja! (Eddig kipróbáltam ananásszal, barackkal, trópusi gyümölcskonzervvel, mandarinkonzervvel, naranccsal - ezekkel mind működött.)
  4. 375 ml tejet és cukrot felforralunk. A pudingport a maradék tejjel simára keverjük. A felforralt tejhez adjuk, és kevergetve felforraljuk. A tejfölt belekeverjük, és a masszát rögtön a formába öntjük. A felszínét lesimítjuk, és a gyümölcsöt egyenletesen ráhelyezzük. Előmelegített sütőben (villanysütő 175 °C, gázsütő 2. fokozat) 70-75 percig sütjük. A formában hűlni hagyjuk (legjobb egész éjszaka).
  5. ¼ liter gyümölcslevet vagy vizet kimérünk, a zselatinporral simára keverjük. Keverés közben felforraljuk. Kicsit hűlni hagyjuk, aztán egyenletesen a mandarinokra öntjük.
  6. Ha megszilárdult szeletelt mandulaforgáccsal megszórjuk.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés ideje: 75 perc
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 26
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 4545
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 06.

Ajánló

A tortát számos alkalommal elkészítettem gluténmentes változatban is, a képen is épp egy ilyen "példány" látható. Ilyenkor nincs más teendő, mint a finomliszt helyett rizslisztet használni, és odafigyelni, hogy a pudingpor és a sütőpor is gluténmentes legyen. Ritka, hogy ilyen egyszerű legyen egy lisztérzékenyeknek is megfelelő süti elkészítése!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tejfölös gyümölcstorta
nyultanti 100 recept

Leginkább nyáron szoktam ezt a tortát elkészíteni. A vékonyka tésztához üdítően hat a friss, könnyed, nem túl édes krém és a gyümölcsök együttese. Egyetlen hátránya, hogy viszonylag sokáig kell sütni, ami ugye nagy melegben nem túl kellemes.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek