r
Nosalty Logó

Tejfölös-fűszeres pácban érlelt csirkemellfilé rántva

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Mártika és Feri
Tejfölös-fűszeres pácban érlelt csirkemellfilé rántva
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
rántott ételek
  • 15% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A húshoz

A páchoz

A panírozáshoz, sütéshez

Összesen 859 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A húshoz

A páchoz

A panírozáshoz, sütéshez

Összesen 3432 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A húshoz

A páchoz

A panírozáshoz, sütéshez

Összesen 250 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    52.1 g

Zsír

  • Összesen
    62.1 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    258 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    989.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    62 mg
  • Kálcium
    95 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    540 mg
  • Nátrium
    213 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    202.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    129 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    98 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    246 mg
  • Retinol - A vitamin:
    102 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    294 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    439 micro
Összesen 859 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    208.3 g

Zsír

  • Összesen
    248.5 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    107 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    71 g
  • Koleszterin
    1033 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3958.4 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    248 mg
  • Kálcium
    381 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    299 mg
  • Foszfor
    2158 mg
  • Nátrium
    853 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    85.1 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    808.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    518 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    78 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    393 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    81 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    227 micro
  • Kolin:
    985 mg
  • Retinol - A vitamin:
    408 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1175 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1755 micro
Összesen 3432 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.1 g

Zsír

  • Összesen
    18.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    75 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    287.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    157 mg
  • Nátrium
    62 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    85 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    128 micro
Összesen 250 Kcal

Hozzávalók

A húshoz

A páchoz

A panírozáshoz, sütéshez

Elkészítés

A húshoz

  1. A megtisztított, kicsontozott csirkemellet rátesszük a folpack fóliával letakart vágódeszkára, majd a fóliával letakarjuk, és húsklopfolóval (kalapács) szép egyenletesen kiveregetjük. Ha nincs húskalapácsunk, nyeles lábas vagy serpenyő aljával is megtehetjük. A szeletek ezután jól süthetők lesznek.
  2. A pohár tejfölt az apróra vágott petrezselyemzölddel, snidlinggel, kakukkfűvel, rozmaringgal egy tálkában összekeverjük, majd egy fél citrom levét belefacsarjuk, a citrom héját belereszeljük (marinád).
  3. A csirkemellfiléket sózzuk, borsozzuk, kevés olívaolajjal meglocsoljuk, és a marináddal (citromos zöldfűszerekkel elkevert tejföllel) egy tálban összeforgatjuk.
  4. Legalább 1 éjszakára sütésig a hűtőben állni hagyjuk.
  5. Sütés előtt a pácolt húst panírozzuk lisztbe, tojásba, és zsemlemorzsába vagy zabkorpába forgatjuk, majd közepes hőfokon készre sütjük. Fontos, hogy az étolaj ne legyen se túl forró, se túl langyos.
  6. Addig sütjük a szeleteket, amíg színük kívül aranysárga lesz.
  7. A megsült szeleteket kiszedjük, papírtörlőn leitatjuk a felesleges olajat.
  8. Burgonyapürével, friss nyári salátával kínáljuk.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 116
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 12985
  • Feltöltés dátuma: 2010. július 29.

Ajánló

Megjegyzés: A tejfölös pác (marinád) kiváló ízt kölcsönöz a halhúsnak, steak húsoknak, a báránybordának és a csirkehúsnak is. Marinád: általában folyékony ecetes-olajos pác, de ecet helyett lehet bort, citromlevet vagy gyümölcslevet is alkalmazni. Zöldfűszerekkel, fűszerporokkal és egyéb fűszerekkel gazdagíthatjuk. 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tejfölös-fűszeres pácban érlelt csirkemellfilé rántva
Mártika és Feri 107 recept

Könnyű, nyári étel, amelyet mindenkinek ajánlunk.

Hozzávalók

A húshoz

A páchoz

A panírozáshoz, sütéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek